Néztem itt a mai kínálatot, mi is legyen az esti program, Exatlon, angol foci vagy spanyol, de lehet egyik sem, és valami dokumentum-film mellett döntök. Igazából a Totteham és az Everton meccse mellett olyan nagy showműsort itt sem várok.

Adott a Bilbao, amelynek fő célja a februári hetekben a Copa del Rey finálé kiharcolása, de ez nem jött össze. Bordalás mester Valenciája jutott a döntőbe, és játszhat a Betis ellen. Szerintem a Bilbaónak, mint klubnak tele lehet a *öke azzal, hogy az elmúlt idényekben mindig nagyon közel van a kupagyőzelemhez, aztán két vesztes döntő után most egy vesztes elődöntő sikerült 'csak'.

Emiatt egy picit rezignált Bilbaót várok, amely eleve nem arról híres, hogy olyan túlzottan kreatív, attraktív és aktív. Brusztolós, fizikális alapokra épít, megvan a csapat magja, amelyen a mester nem igazán szeret változtatni. Inigo, Dani Garcia, Muniain, Raul Garcia és Inaki nagyjából mindig játszik, ha nincs sérülés vagy lapok miatti kényszerpihenő. Emiatt nagyon stabil csapat a baszk, nagyon jól ismerik egymást a játékosok, és amikor Marcelino frissít, behoz úgy játékosokat, akkor is stabil marad a csapat, de elöl még kevesebb a kreativitás.

A Levante helyzete továbbra sem jó, de az elmúlt fordulóban hozott 9 pontból hetet, így még küzd a bennmaradásért, jelenleg még így is hét pont a távolság a legjobb bennmaradó Granadához képest. Ezen lehetne most faragni, ha egy pontot, akkor egyet, azért még messze a szezon vége. E találkozó után még a válogatott meccsek előtt Espanyol otthon, majd Osasuna idegenben, egy jó 4-6 pontra azon a két meccsen is jó lehetne a Levante.

Igazából a probléma, hogy a védelem személyi gondokkal (is) küzd, de Duartéék elég jól állják a sarat.

Nem szívesen hoz az ember háborús hasonlatokat, kifejezéseket ezekben a napokban, de nekem ilyen állóháború jelleg jelenik meg lelki szemeim előtt. Próbálkoznak a felek, de csak úgy óvatosan, és igazából nem történik semmi. Azért a Levante hiába van lemaradva még a Granadától is, a Celta ellen akkor is húzta az időt 0-0-nál, amikor 9 pontra volt a bennmaradástól. Ebből kiindulva szerintem a Levante csapata a 0-0-t aláírná.

Az pedig megint nagyon jó kérdés, mennyi kraft, akarat, energia marad a Bilbaóban, mert a Valencia elleni párharc biztosan kivett elég sokat, ráadásul még csak eredménnyel sem párosult az akarat. Ősszel 0-0-át játszottak, sanszos, hogy most sem lesz sokkal több gól.

Athletic Club Bilbao - Levante: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp