Rövid időn belül negyedik alkalommal találkozik a két együttes a Bajnokok Ligájában, de ennek a találkozónak van a legnagyobb tétje. Az pedig nem más, mint hogy melyik együttes jut tovább az egyenes kieséses szakasz első körében.

A nyolcaddöntő első mérkőzése nagy meglepetésre egy olyan találkozót hozott, amire senki sem számított, talán csak egy-két vérmesebb Salzburg szurkoló vagy csapattag. Az első félidő is nagy Bayern dominanciát hozott, de nem sikerült kihasználják mezőnybéli fölényüket. A 21.percben szerzett vezetést a hazai együttes, majd kitartottak egészen a 90.percig, de akkor a hatalmas Bayern dominancia immáron góllá érett. Jól védekezett az osztrák együttes és gyenge volt a német, de fejben azért mindkét együttes nagyon egyben volt.

2020-ban találkoztak eddig kétszer, Ausztriában hatot, Németországban hármat rúgott a Bayern. Erre nagy meglepetésre a múlt hónapban 1-1 lett, aligha fordul elő hasonló eredmény ezen a találkozón.

A Bayern ugyan már nem a régi, főleg a hazai pontvadászatban botladozik egyre többet, de ez ott még belefér. Azonban a legjobbak között itt már nem, ha pedig azt nézem, hogy ettől a szezontól eltörölték az idegenbeli gól szabályát, akkor méginkább. Nagyon ott kell legyenek fejben és nem szabad olyan helyzetkihasználással játszanak, mint mostanában, mert csúnya kiesés lehet a vége. Nagelsmann érkezésével nem feltétlen lett jobb a Bayern, elég csak két Gladbach vagy a Bochum elleni találkozóra gondolni. Persze vannak ilyen időszakok, amikor nem jön össze semmi, de azokon a találkozókon nagyon kiemelkedő volt a védekezésbeli problémák.

Két mérkőzést lejátszott úgy Lewa, hogy nem talált be, illetve az első találkozón is Coman szerezte a gólt, így azt gondolom, hogy ma már újra csilloghat a lengyel. Reményeim szerint ez majd felspannolja a csatárt és újra gólt, gólokat akar majd szerezni és szerintem fog is. Sima Bayern győzelnet várok, minimum három Bayern Müchen góllal.

Bayern München - Red Bull Salzburg: Bayern München által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp