A férfiaknak a mai napon is az első forduló küzdelmei zajlanak Indian Wellsben. Az ottani idő szerint korai órákban rendezett találkozót szemeltem ki. A Richard Gasquet – Oscar Otte összecsapást. Világranglistás helyezésük alapján szorosan egymás mögött állnak a srácok.

Azért esett a választásom erre a találkozóra,mert komoly értéket látok a francia győzelmében. Tavaly az év második felétől picit jobb formában kezdett játszani Richard,mint előtte. Igaz,hogy főként Challenger tornákon ütögetett. Idén ha nem sérül még az Ausztrál Openen több potenciál lehetett volna a menetelését illetően. Szerencsére nem egy hosszan tartó sérülés volt ,hiszen ezután két hazai rendezésű 250-es tornán is gyűjtögetett győzelmeket ami előremutató a mai összecsapás kapcsán is. Ráadásul Marseilleben a későbbi győztestől kapott ki ahol csak az orosz rulett(tie break) parancsolt megálljt neki.

Az ellenfele Oscar szintén főként Challenger tornákon játszott tavaly idén viszont ő is az ATP szintre merészkedett. Sok meccset játszott a német így könnyebb leszűrni a formáját is. Jelenleg tud egy stabil szintet hozni ami a Challenger szintű játékosok ellen tökéletes,de feljebb már nem jut. Ráadásul a két egyik legrosszabb formában lévő nevesebb amerikaitól is kikapott Johnsontól és Socktól akik valljuk meg pofozógépek az elmúlt 2-3 évben. Ezek az eredmények nekem nem azt sejtetik,hogy félni valója lenne a franciának. A német legnagyobb erőssége az adogatás amely ha nem jó százalékban jön gyorsan bajba kerülhet.

A tenisz tudása vitathatatlan Gasquetnak. Rendkívül széles repertoárral dolgozik. Nem egy fiatal csillag már,de a recept a kezében van.A német pedig sose volt egy acélos játékos. Oscar játéka viszonylag szűk keresztmetszetben mozog és ha ez nem működik olajozottan nincs váltás a részéről. Magabiztos francia sikert várok.

Gasquet, Richard - Otte, Oscar: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp