Előző írásomban a felsőházban kutakodtam, most nézzünk mi várható a táblázat második felében. A két csapat eddigi teljesítménye miatt igen komoly kiesés elleni rangadóvá nőtte ki magát a magyar NB I szombati játéknapjának a nyitómérkőzése, a Debrecen - Újpest FC találkozó, de én személy szerint nem gondolnám, hogy a szezon végére bármelyikük is a képzeletbeli vonal alá kerülhet. A Loki szurkoló barátaim félnek a bajnokság végétől, mint a tűztől, az UTE szurkoló haverjaim pedig simán az első hatba várják a csapatukat, egy kupagyőzelemmel megspékelve. (Hallgatván Őket én meg közben jót mosolygok magamban, mert ilyen tradicionális, nagy múltú klubok mellett a Kisvárda már hetekkel ezelőtt kivívta a bennmaradást. :) ) Ennyi kis kitérő után, szerintem ez lesz az a meccs, amely mind a két fél számára fontos, de nem dönt semmiről, legyen bármi is a végeredmény. Viszont a csapatok utóbbi időben mutatott teljesítménye, és a párharc közelmúltbeli eredményei engem arra ösztökéltek, hogy egy kicsit a várható gólokkal foglalkozzak. Nálam nagyon adja magát az over2,5-es opció, és most már az eredeti oddsokhoz viszonyítva érték is van benne.

Aki a táblázatra rápillant annak felesleges ecsetelni hogy mennyire kiélezett mérkőzésre van kilátás, hiszen a két csapat között egy hely és egy pont a különbség, a jelenleg 8. helyezett Debrecen javára. Azt se hagyjuk tippeléskor figyelmen kívül, hogy pontosan a mérkőzéssel egybekötve ünnepli a hazai klub a 120. születésnapját, ezért ezt mindenféleképpen győzelemmel szeretné emlékezetessé tenni a DVSC labdarúgócsapata. Kétségünk viszont ne legyen felőle, hogy ehhez az újpestiek nem szeretnének asszisztálni.

Már-már kezdtük azt hinni, hogy beáll a debrecenieknél a Joan Carrillo által elképzelt masszív védekezés, erre jön a Honvéd elleni mérkőzés és vele együtt négy kapott gól, melyre csak kettővel tudtak válaszolni Ugraiék. Nem is olyan túl nagy baj a mostani tippünk szempontjából, hogy ekképpen alakultak a hajdúságiak dolgai, mert így a lila-fehérek is könnyebben elhiszik, hogy van keresnivalójuk a mostani találkozón. Visszatérve a gólokra, a kapott résszel igazából nem tudunk mit kezdeni, mert hiába tekinthető állandónak és összeszokottnak a Loki védelme, a teljesítménye ettől függetlenül nem kiegyensúlyozott. A lőtt rész már érdekesebb, mert itt számíthatunk például Ugrai klasszisára, számíthatunk az észak-macedóniai Babunski fivérekre és végül de nem utolsó sorban számíthatunk a hosszú sérüléséből felépülő Bévárdi Zsombor lendületes szélsőjátékára. Vészhelyzet esetén pedig a rögzített szituációkra még mindig ott van Dzsudzsák Balázs vagy Bódi Ádám rúgótechnikája. Nem egyszerű mutatvány mostanság az Újpestet legyőzni, de gólt, gólokat simán lehet nekik lőni.

Maximálisan elégedett lehet Milos Kruscsics az Újpest FC vezetőedzője csapata idei teljesítményével, mint ahogyan a vezetők és a szurkolók is maximálisan elégedettek lehetnek Milos Kruscsics eddigi munkájával. A lilák téli átigazolásai és Kruscsics színre lépése pont abba a mederbe terelték az újpestiek szekerét, amire már régen vártak a szurkolóik. Viszont, mivel pár meccs alatt nem lehet egy rosszul sikerült fél év minden hibáját helyre hozni, ezért az Újpestnek továbbra is égetően szüksége van minden egyes pontra. A MOL Fehérvártól kölcsön vett Zivzivadze sokadik virágzását éli a liláknál, igaz ehhez olyan remek partnerei vannak a középpályáról, mint Croizet vagy Pauljevic. Ugyanakkor kapott gól nélküli meccset sem sokat produkálnak az újpestiek, tehát joggal bízhatunk benne, hogy a Loki ellen sem marad érintetlen a hálójuk.

Gól itt, gól ott és két nehéz helyzetben lévő csapat, melyeknek nagyon fontos lenne a 3 pont. Ezért én a békés döntetlent ki is zárom és máris az ölünkbe hullhat a minimum 3 gól.

DVSC Debreceni - Újpest FC: Gólok száma - Felett/alatt tipp