A Bundesliga leggyengébb formában lévő csapata fogadja az egyik legjobb formában lévőt. Dárdai menesztése óta szárnyal a Hertha együttese, csak hogy a másodosztály felé. Tayfun Korkut gyenge szereplése után menesztésre került a török, és a berliniek kinevezték Felix Magathot.

A német ma nem lehet ott a csapat kispadján, mert pozítiv tesztet produkált. Nagy kérdés, hogy Magath kinevezése mit hoz magával, ugyanis tíz éve nem edzősködött a Bundesligában, illetve 2017 óta nem volt vezetőedzői posztja.

Botrányosan gyenge szezont fut a Hertha, valamiért az idei céljuk a Dárdaik elkergetése a csapattól volt. Pali után Márton is célkeresztbe került, őt száműzték a második csapathoz. Olyannyira nem oldotta meg a problémát a magyar edző menesztése, hogy a csalat még nagyobb gödörbe került. Sőt, már a kiesőhelyen található, legutóbbi tíz mérkőzésüket elvesztették. Nehéz lesz kiharcolják a bent maradást, nem csak a pályán, de azon kívűl is vannak problémáik, sokan a vezetőség leváltásában látják a megoldást.

Mindkét oldalt vannak hiányzók, hazai oldalon két kapus is lesérült, így a harmadik számú hálóőr Oliver Christensen védi majd a hazaiak kapuját. Nem lépett még pályára ebben a szezonban, így nagy kérdés, hogy hogyan sikerül majd bemutatkoznia egy ilyen helyzetben lévő Hertánál.

A Hoffenheim három vereség után egész jó formába lendült, zsinórban négy győzelem után ikszeltek legutóbb, így öt mérkőzés óta veretlenek. Egész sok gólt lőnek, sokat is kapnak, viszont mostanában már kezdenek alábbhagyni a sok gólos mérkőzéseik.

Egymás elleni mérkőzéseiken az idegenbeli csapatok általában megszórják a hazaiakat, igaz, a legutóbbi két találkozó ez alól kívétel volt. Azt gondolom, hogy ma is játszhat a Hoffi egy sok gólos találkozót a gyenge Hertha ellen, akár még ki is üthetik őket. A tippem az, hogy a vendégek rúgnak három gólt.

Hertha BSC - TSG Hoffenheim: TSG Hoffenheim által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp