Áprilisi írásaimat az OTP Bank Liga 26. fordulójából a Debreceni VSC - Zalaegerszegi TE találkozóval kezdem, mert az utóbbi időben a vendégcsapatnál sok olyan nem szokványos esemény történt, ami az én olvasatomban jelentősen csökkenti az esélyeiket. Ezt próbálom meglovagolni a tippemben.

Túlzás lenne azt állítani, hogy a Paks elleni győzelem után a béke és a nyugalom telepedett volna Debrecenre, de az tény, hogy az az 1:0-ás idegenbeli siker lélegzetvételnyi előnyhöz juttatta a hajdúságiakat a kiesés elkerüléséért folytatott küzdelemben. Azon a meccsen azt a stabil ( és szerencsés) védekezést láthattuk a piros -fehérek részéről, melyet Joan Carrillo mindig is látni szeretne. Joan Carillo Debrecenbe érkezése óta erre a csapatrészre fekteti a legnagyobb hangsúlyt, mert azt az egy-két gólt ami a győzelmekhez szükségeltetik általában megszerzik a Lokisták, de nyerni, pontokat szerezni csak akkor van esélyük, ha nullán tudják tartani az ellenfelüket. Ehhez a mostani Zalaegerszegnél ideálisabb ellenfelet keresve sem találtak volna.

Azért nem, mert a zalaiaknál igencsak mozgalmasan teltek az elmúlt napok és szinte biztos vagyok benne, hogy az események negatív irányba terelik majd a vendégcsapat szekerét. Már az meglepő volt a kék-fehérek oldaláról, hogy folytatták a szezon közbeni ész nélküli és indokolatlan kiárusításukat. Babati, Skribek és Zimonyi után távozott a ZTE-től a csapat gólzsákja, Koszta Márk. Valószínűleg ez volt az utolsó csepp sikeredzőjük Waltner Róbert poharában is, mert azonnali hatállyal beadta a felmondását. Valószínűleg besokallt, hogy csapata gerincét a feje felett árulgatják az Ő beavatása nélkül. Helyére Molnár Balázst és a jelenlegi szakmai stábot nevezték ki ugyan, de az öltözőbeli hangulat és a Waltnerért tűzbe menő játékosok már nem ugyanazok, mint pár héttel ezelőtt. Hiába 4.-ek jelenleg a vendégek, hiába a több mint öt meccses kapott gól nélküli sorozat ez a csapat már könnyebben fogható, mint bármikor a szezon során, mert mentálisan ez a csapat szétesett.

Csak azért nem vállalok nagyobb kockázatot a tippemmel, mert mi van, ha a Debrecen begörcsöl a lehetőség kapujában és még azt az egy üdvözítő gólocskát sem tudja berámolni az ellenfél kapujába. A vendégek oldaláról ugyanis most nem várok semmit. Kb. 1 győzelem hiányzik még a biztos bennmaradásukhoz, de azt nem a Loki ellen fogják behúzni.

DVSC Debreceni - Zalaegerszegi TE: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp