A címvédő Lille együttese fogadja a sereghajtó Bordeaux csapatát a 30.forduló szombati zárómérkőzésén. Nem ez lett volna a zárótalálkozó, de úgy alakult, hogy az este 21 órakor megrendezésre kerülő St. Etienne - Marseille találkozót nem rendezik meg.

Mindkét együttes számára igazi csalódás ez a szezon, azonban inkább a vendégek azok, akik számára valódi pofáncsapással ér fel ez a bajnoki idény. Minden bizonnyal kiesnek a Ligue2-be a szezon végén, méghozzá szerintem csont nélkül. Esélyük még lenne a bentmaradásra, de nagyon nagy csoda kell hozzá.

December 22-én találkozott egymással a két együttes, akkor a Lille nyert idegenben 3-2-re. Jó mérkőzés volt, kétszer is vezetésttudott szerezni a 'Bordo, de két alkalommal is ki tudta ezt egyenlíteni az előző szezonban nagy meglepetésre bajnoki címet szerző gárda. A győztes gól csak a 84.percben esett, de amit ki kell még emelni az a kapuralövési hatékonyság. Három-három lövés ment kapura a mérkőzésen, ebből öt gól született. Ugyan most jó volt a helyzetkihasználás, de ez a szezon egészét tekintve nem igaz. Valószínűleg ez a legnagyobb probléma a két csapatnál, illetve vendég oldalon a rettentő gyenge védekezés.

Hazai oldalon (is) nagy jelentősége van a mérkőzésnek, mert a nemzetközi porondra hajtó Lille hátránya kettő pont az ötödik Strasbourg csapatával szemben. Muszáj nyerjenek, ennél könnyebb mérkőzésük kevés volt ebben a szezonban. Ha szeretnének kijutni Európába, akkor azt hiszem minél nagyobb különbséggel nyerniük kell ezt a találkozót, mert nagyon kevés gólt rúgtak eddig. Márpedig ez nekik a legroaszabb, mindössze +3-as.

A tippem az, hogy a hazaiak rúgnak legalább három gólt.

Lille - Bordeaux: Lille által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp