Az biztos, hogy nem ez tűnik a nap legizgalmasabb, leglátványosabb meccséhez. Hogy rossz lesz-e, az nem tudni, de az biztos, hogy inkább tűnik izzadtságszagúnak, mintsem könnyednek. Az Athletic eleve fizikális csapat, jó kis erőfocit játszik, ahol Muniain visz bele némi kreativitást, meg a Williams-ek sebessége kamatozik, már amikor van terület, amit be lehet futni. De itt nem igazán lesz, mert az Elche már csak a pozíciójából, helyzetéből adódóan is tökéletesen elégedett azzal az eredménnyel, amely már a kezdőrúgás pillanatában is megvan.

Az Elche ha a meglévő 32 pontjára egyet rá tudna tenni Bilbaóban, az számára tökéletes eredmény lenne. Így hét pontra kerülne a kieső helyen lévő Mallorcától, az már egy nagyobb előny.

Az Elche eleve nem a gólzáporos meccseiről híres, nem lő sokat, nem is igazán kap. De ez a Bilbao együttesére is igaz. Nagyjából egy lőtt és egy kapott gól az átlag, persze nyílván függ attól, hogy otthon vagy idegenben játszik, jó vagy kevésbé jó csapat ellen.

Előző idényben mindkét meccsen a hazai csapat nyert 1-0 és 2-0 arányban, idén az őszi meccsük vaskos 0-0-lal ért véget. Nem akadt ki a gólszámláló, és amondó vagyok, nem fog most sem.

A hazaiaknál nincs Inigo Martinez -legalábbis elvileg-, így a Nunez-Vivian páros működik közre a Bilbaónál hátul, a VV, azaz a Vesga-Vencedor duó is jobban fog figyelni a második szűrő vonalban, Berenguer is biztosít majd, Williams elvileg kilencest játszik, de mindegy is, hol játszik, mert neki kell terület. Az Elche támadójátéka pedig abból áll majd, hogy Boyé tud-e alkotni, de itt ha lesz Elche gól, az szerintem csakis kapitális Bilbao-baki után születhet, esetleg büntetőből. Én ún. tipikus eredményt várok, 1-0-ta vagy 2-0-t, nem gondolnám, hogy a baszkok gálát rendeznek. A válogatott szünet alatt az Elche is erőt gyűjtött, szóval kevés gólos hazai sikert várok.

Athletic Club Bilbao - Elche: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp