Charleston zöld salakján minden évben születtek meglepetések, több is, mint egy átlagos tornán. Azonban ebben az orosz párosításban nekem egyáltalán nem lenne szédülést okozó történés, ha nem a TOP10 alap tagjaként számon tartott jelenleg 7. favorit nyerné a mérkőzést.

Ugyanis Karolina Pliskova egyből hátránnyal, nagy handicappel kezdte az új szezont az őt hátráltató sérülések és felépülési időszak miatt. Kihagyta az Australian Opent is és mindössze, a kaliforniai és a floridai major tornára időzítette a visszatérést. Láthatóan játék hiányban és ritmus hiányban is szenved a cseh ikertestvér (akinek húga éppen várandós), Indian Wellsben és Miamiban is első körös vereségek következtek be, Kovinic három szettben, vesztett állásról fordított, míg Kalinskaya két sima 6:3 -al vette el a játéktól a kedvét Karolinának.

Itt salakon sem történt változás. Az ukrán Zavatska 7:5,5:3 -ról volt képes elveszteni a meccset, és ebben erősen szerepet játszott az izgulás, Pliskova pedig van olyan rutinos, hogy megérezte a vér szagát ...

Alexandrova azonban pár lépcsőfokkal magasan játszó, a salakot határozottan kedvelő játékos, aki a jelenlegi állapotában és formájában lévő cseh versenyzőt könnyedén elkaphatja és tőle izgulást, elizgulást sem várhatunk.

Mindegy, hogy annak előtte lévő meccseik mindegyikét Pliskova nyerte, ez egy teljesen más szituáció, itt reális esélye van, hogy elkapjon egy TOP10 -es nagyágyút, aki még nyaldossa a sebeit és próbál vissza zökkenni a számára megszokott kerékvágásba.

Alexandrova, Ekaterina - Pliskova, Karolina: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp