Különös téttel bíró mérkőzéssel folytatódik a svájci másodosztály, a Challenge League küzdelemsorozata, hisz az Aarau - Winterthur összecsapás győztese nagy lépést tehet az egyenesági feljutás érdekében. A hazaiak jelenleg egy pont előnnyel állnak riválisuk előtt a tabella élén, ezért egy különösen kiélezett, szenvedélyes mérkőzésre van kilátás. Nagyon nem mindegy egyik csapat számára sem, hogy milyen eredmény születik itt, hisz a közvetlen üldözőik, a Vaduz és a Schaffhausen csapatai is egymás ellen meccselnek ebben a fordulóban, tehát a győztes akár több legyet is üthet egy csapásra ebben a fordulóban.

Mint egy harapás kenyér az éhezőnek úgy kellet a múlt heti Wil elleni győzelem Stephan Keller csapatának. Nem elkiabálandó, de valószínűnek tűnik, hogy az Aaraunak jót tett a válogatott meccsek miatti bajnoki szünet és még a 24. órában sikerült visszatérniük a győzelem útjára. Ezt kell folytatniuk ma is, viszont ehhez már az első pillanattól kezdve 100 %-an oda kell tenniük magukat a mérkőzésbe. Gólerős játékosokban nem szenvednek hiányt, hisz akár Kevin Spadanuda, akár Donát Rrudhani képes arra, hogy győzelemre vezesse csapatát.

Persze ehhez lesz egy-két szava a vendég Winterthur-nak is, és reményeim szerint ez gólban, gólokban jelentkezik majd. Alex Frei csapatában is megvannak azok a gólvágók, akár Roberto Alves vagy a hosszabb sérüléséből felépülő Roman Buess személyében, akik fontos gólokat tudnak hozzátenni csapatuk teljesítményéhez. Tehát vendégoldalról sem kell attól félnünk, hogy nulláznának majd.

Közel egy hónapja a winterthuri Stadion Schützenwiese-ben toltak egy laza 4:2-őt, ami mély nyomokat hagyhatott a mostani pályaválasztókban. Az 1:0 ide szerintem kevés revansnak.

Aarau - Winterthur: Gólok száma - Felett/alatt tipp