A keddi napon is még az első fordulós találkozókból szemezgethettünk a Belgrádban zajló 250-es tornáról. Az általam kiszemelt meccs az Alejandro Tabilo – Oscar Otte összecsapás. Mind a ketten top100-as játékosok valamint mindketten magasak és szeretik a salakot.

A németre ez különösen igaz,hogy a próbálkozások száma jelentős ezen a borításon,de eredményesség nem párosul hozzá. Idén Monte Carloban próbálkozott először ami nem lett sikerektől hangos. A selejtezőben a világranglistán éppen a 400-ba beférő monacóit megverte ami egy edzésnek felelt meg,de így is egy tie breaket elcsípett a hazai játékos. A következő kanyarban Munartól összességében nagyon kikapott,mert hiába a megnyert rövidítés ezt leszámítva 2 játékot nyert. Az adogatásai borzasztóak Ottenek és hórihorgas ugyan,de ebből semmi előnyt nem kovácsol.50 százalék körül első szervái még salakon is kevesek. Szerencsés vesztesként újra próbálkozhatott Monte Carloban,de eredménytelenül. A szervái ugyanolyan bűn rosszak,mint a spanyol ellen. Egy szettet sem csípet meg a finn ellen akinek semmi köze ehhez a borításhoz.

A chilei paraméterei akár más borításon való játékra is alkalmassá teszik,de természetesen a salak az igazi közege. Az egész februárt salakon töltötte és milyen jól tette. Értékes pontokat szerzett. Döntőzött Cordobában valamint Santiagóban elődöntőt játszott és ATP250-es tornákról van szó nem Challengerről. A múlt héten csak Challengeren játszott ahol elődöntőig ment,de mentségére szóljon,hogy egy salak specialista verte.

Összességében szerintem egyértelmű,hogy a chilei nyer minden más forgatókönyv óriási meglepetés. Tabilo felkészült a salakszezonra és ezt az eredményei is alátámasztják. A németnek sem a szervái,sem a formája jelenleg nem ér egy fabatkát se.

Tabilo, Alejandro - Otte, Oscar: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp