Győzelmi kényszerben léphet ma pályára a Leverkusen csapata, amit részben annak is köszönhet, hogy legutóbbi két mérkőzésén egy pontot szereztek csak.

A Fürthnek már csak matematikai esélye maradt a bentmaradásra, négy forduló alatt kellene ledolgozniuk 11 pont hátrányt. És akkor még csak a rájátszást érő tizenhatodik helyen lesznek. Sokat fejlődött a Fürth az idei évben, azonban csak mostanában látható, hogy többet is elérhettek volna ebben a szezonban. Ha a szezon elején is így cédekeztek volna, mint mostanában, akkor pár hellyel előrébb lennének. A Fürth négy bajnoki alatt lejátszott három gól nélküli döntetlent, illetve volt egy 0-2 a 'Gladbach ellen. Mondjuk ez nem sokat ér már a végén, de azért jó alap lehet a másodosztályban való szerepléshez.

A Leverkusen jelenleg még a dobogó legalsó fokáért küzd, azonban fontos kiemelni, hogy amennyiben úgy alakul, a forduló után nem hogy a harmadik hely nem lesz meg, hanem még a negyediket is elveszíthetik egy időre. A Freiburg egy pont lemaradással követi a gyógyszergyáriakat, akik a legutóbbi fordulóban kikaptak a Lipcsétől. A Fürth a Hoffi ellen védekezett ismét nagyon jól, és kivédekezték az egy pontot. Furán hangzik és így a vége felé már értelmetlen, de úgy látszik, hogy ez elég a hazaiaknak.

Ősszel 7-1 lett a vége a Bayernek, de ez sajnos nem jelent most sokat. Pont a Hoffenheimtől láthattuk, hogy ez sajna vajmi kevés, ősszel idegenben hatot rúgtak, múlthéten odahaza nullát.

Legutóbbi két találkozóján rúgott gól nélkül maradt a negyedik helyezett csapat, ma remélhetőleg ez megváltozik. A vendégeknek van igazából tétje a mérkőzésnek, nagyon nem mindegy, hogy BL vagy EL lesz ebből. Menniük kell előre, és kihasználni minden lehetőséget, mert benne van, hogy lesz a gólkülönbségnek jelentősége. A tippem az, hogy a Leverkusen szerez legalább három gólt.

Greuther Fürth - Bayer Leverkusen: Bayer Leverkusen által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp