Bajnokavatás a legnagyobb rivális ellen? Tökéletes meccs! Nézzük meg, mi várható a legnagyobb hagyományokkal rendelkező rangadón!

A Fradi Csercseszov mesterrel szerintem bakot lőtt, csak azért lehet bajnok, mert sem a Kisvárda, sem a Puskás nem akar, illetve a politikai vezetés kiadta a parancsot, hogy kinek kell bajnoknak lennie. Az orosz edző még Peter Stögernél is gyengébb képességekkel rendelkezik. Egyedüli „erénye” a szigorúság és a putyinpártiság. Én úgy vélem, a Fradi problémája nem oldódott meg az orosszal. Ide egy fiatalos lendülettel és kiváló taktikai érzékkel rendelkező ember kellene. Olyanná kellene alakítani a Fradit, mint a Dinamo Zagrebet. Egy játékosokat kinevelő, gyors és mindenkire veszélyes csapattá. Nem pedig drága pénzen tartani a középszerű idegenlégiósokat. Salzburgban kevesebb pénzből összehoztak egy olyan csapatot, amelyik a Bayern Münchent verte, szóval meg lehet ezt csinálni.

Persze lehet hazai pályán menőzni, és bajnoki címeket szerezni ilyen pénzpazarlással is. Ez a könnyű megoldás, a „rezsicsökkentés-taktikája”. Én azonban ennél többet szeretnék látni zöld-fehérektől.

A Fradi játéka tehát nem lett jobb, nem lett gyorsabb, nem lett gördülékenyebb. Ám az eredmények, ha nyögvenyelősen is, de jöttek-jönnek. A Paks elleni 0-3 óta veretlen a csapat, de azért voltak intő jelek: a Gyirmót, az MTK és a Puskás ellen sem jött össze a győzelem. Ha van egy masszív védelem, akkor nincs meg a kreativitás.

Nos, az Újpestnek nincs masszív védelme. Viszont van egy nagyon jó támadójátéka. Budu Zivzivadze félelmetesen jól játszik, Beridzével gyilkos párost alkotnak. Az utóbbi idők legjobb igazolása volt az átigazolása Fehérvárról, ahol csak szenvedett a kötött játékban. Itt most kedvére alkothat, ide-oda mozoghat fel-le a pályán. Mitroviccsal és a Croizet-val szerintem majdnem olyan szintet hoznak, mint a Fradi támadórészlege.

Ezért szerintem a derbi nem a védekezésről fog szólni. A Paks elleni kupameccsen nagyon beégett az újpesti játék, Milos Krusics viszont van olyan jó edző, hogy tanuljon ebből. Ő nem egy Supka, Horváth Feri vagy Kondás szint, az látszik a munkáján. Tehát én a 0-3-nak nem tulajdonítok nagy jelentőséget. A Fradi is kikapott 3-0-ra a Pakstól, aztán utána a Vasast és a Zalaegerszeget is ledarálták.

Szóval én a gólok irányába indulnék el. Ha Pajovic védene, akkor mondanám a Fradi győzelmet is, de mivel Banai visszatér a kapuba, így azt nem merem. Ugyanis Pajovic egy vicc, ellenben Banainak vannak bravúrjai, tudja 1-2 gólon tartani a Fradit. Minden tehát Budu-n fog múlni. Szerintem kicsit helyretette az újpesti fejeket a kupabúcsú, ők már nagyon a döntőben látták magukat. Visszatértek a földre, tehát nagyon motivált játékot várok tőlük. Milyen csúnyán mutatna egy bajnokavatás pont ellenük. Szóval lesz küzdelem, és gólok. Úgy vélem a grúzok alkotni fognak, én Budunak adok egy gólt is.

Olyan szép szorzót adnak a mindkét csapat lő gólt opcióra, hogy azt nem lehet itthagyni.

Ferencváros - Újpest FC: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp