Elérkeztünk az európai klubfutball célegyenesébe, a Bajnokok Ligájában ezen a héten már az elődöntők első felvonásait rendezik.

A Manchester City - Real Madrid a sláger, a másik ágon a Liverpool ellenfele a meglepetés együttes a Villarreal lesz.

A hazai pálya nagyon sokat ér, főleg ebbe a fázisba érve. Az első meccsen a taktikának is nagy szerepe lesz.

A Guardiola - Ancelotti ütközet is érdekes lesz. Kicsit hasonló forgatókönyvre számítok, mint amit a nyolcaddöntőben a PSG ellen mutatott a Real Madrid. Próbálni gól nélkül kibírni a kilencven percet a blancocnak, ami végül Párizsban egy sovány 0-1 -re volt elég, de végül kifizetődött és odahaza, a részletekbe nem bele menve, sikerült a továbbjutás Benzema vezérletével.

Ám ez ellen a Manchester City ellen már-már bolondság azt gondolni, hogy idegenben meglehet úszni az Ettihadban a kapott gól nélküli meccset. Mindenesetre a királyiak megpróbálhatják ...

Zinchenko, Silva, Pedri, Kevin De Bruyne, Mahrez, Jesus, Sterling alkotta támadójáték félelmetes, még egy Madridnak is meg fog gyűlni a baja a fickándozásaikkal és megint oda tudok csak kilyukadni, hogy ezt Ancelottiéknak minél kevesebb kapott góllal kell kibírniuk és akkor meglehet a továbbjutás, lemásolva odahaza a PSG elleni forgatókönyvet.

Tavaly előtt a nyolcaddöntőben találkoztak, akkor Manchesterben 2-1 és Madridban is 2-1 -es angol siker született, most az odavágón is hasonlóan szoros minimális, de az angol dominancia miatt megérdemelt hazai sikert várok, mely után a visszavágóra teljesen nyílt marad a továbbjutás kérdése. Tippem: 2-1 vagy 1-0 -ás Man. City siker.

Manchester City - Real Madrid: Full Time - Match tipp