Két abszolút zseni találkozik az alsó ág elődöntőjében, mondhatni a '92-es évfolyam csatája következik. 30 éve profi mindkét játékos, mindent megnyertek amit lehetett e sportban több alkalommal is, összesen 10 világbajnoki címük van és ha hozzák a tudásuk legjavát, zseniális meccset láthatunk. Az eddig mutatott játék alapján viszont nálam Ronnie felé billen elég erősen a mérleg nyelve.

Két thaiföldi játékos ellen kezdett Higgins, mindkétszer viszonylag jól játszott, egész szépen jöttek a magasabb breakek is. A negyeddöntőre aztán kicsit elfogyott a skót, Lisowski ellen döntő frameben tudta behúzni a meccset, ami elég nagy hullámvasút volt végig. 11:12-nél azért elővett egy 105-ös és 72-es breaket Johnny, bár Lisowski hatalmas hibája is kellett 18 pontnál a döntő frameben, ugyanis az ő szintjükön sima pirosat hagyott ki, amiből szinte végiglökte az asztalt Higgins. Természetesen egy zseni ő is, de a pillanatnyi formája szerintem most messze van a 6x világbajnok ellenfelétől.

Mindvégig lehengerlő játékkal hozta meccseit Ronnie, gyakorlatilag kérdés nem volt egy alkalommal se, mi lesz a végeredmény. Végig szépen tolja a magas breakeket is, közben azért előjön belőle a kisördög is sokszor, amikor 9 piros és 8 fekete után úgy dönt, a rózsára pozicionál, nehogy 147 legyen belőle... 10-5, 13-4, 13-5 olyan játékosok ellen, mint Gilbert, Allen és Maguire. Elég erős eredménysor ez, a mutatott játék pedig még inkább afelé mutat, hogy megszerezheti azt a 7. címet Ronnie.

Utolsó 4 meccsüket Higgins nyerte ugyan, nem gondolnám, hogy ez felülírná az eddig mutatott játékot. VB-ken 5x találkoztak, 3:2 eddig Higgins javára, jöhet angol részről az egyenlítés és a tovább menetelés a világbajnoki cím felé.

Higgins, John - O'Sullivan, Ronnie: Meccs esélyek - Mérkőzés tipp