A legjobb 16 között csap össze Sebastian Baez és Marin Cilic. Itt is érvényesül a Dávid és Góliát effektus. Hiszen Baez mindössze 170 cm addig a horvát 198 cm magas. Persze salakon a méret nem előny vagy mégis?

Bizony előny lehet az argentinnak mivel alacsonyabban van a súlypontja. Nem véletlenül jók a dél-amerikaiak ezen a borításon. Fiatal, tehetséges srác Baez akibe óriási potenciál van salakon. A februári salakos torna sorozat jól alakult,de a fő idény eddig elmarad a várakozástól. A kötelezőeket hozta Sebastian az kétségtelen,de Musetti vagy Cerrano Busta nagy falat volt neki. Annak ellenére,hogy az olasztól két szoros játszmában,míg a spanyoltól egy szettet ellopott,de alulmaradt mindkét esetben.

Estorilban az első körben Sousát kapta aki nincs élete formájában,de hazai pályán élesen szokott játszani. A kis argentin esélyeshez méltón könnyedén verte a portugált. Nagyon jól adogatott és egyetlen egy break labdát sem kellett hárítania az egész találkozón.

Nem sok jóval kecsegtett Cilicnek ez a mai találkozó annyi szent. Mindig gyatra volt ezen a borításon a hórihorgas horvát. Olykor megmosolyogtató módon ügyetlenkedett pályafutása során a vörös felületen. Sokszor nem tud ritmusban játszani. A formája is gyatra. Az elmúlt években már egyértelműen lefelé ível a karrierje. Hol van már a Grand Slam döntő?! Persze nem csoda hiszen 33 éves Marin. Idei kemény pályás eredménysora is elég tragikus. Akkor a salakostól mit várunk? Monte-Carloban próbálkozott,de egyedül Tsongát tudta megverni aki a Tour ügyeletes pofozógépe érhető a visszavonulása is.

Egy gyors Baez győzelem is lehet ebből. A horvát formán kívül és meccshiánnyal küszködik. Egy feltörekvő salak specialista ellen esélytelen.

Baez, Sebastian - Cilic, Marin: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp