A lányok számára már a héten megkezdődtek a madridi 1000-es torna küzdelmei. Természetesen még javában az első körös találkozók zajlanak. A mai napból az Emma Raducanu – Tereza Martincova összecsapást szemeltem ki. Ha szépségverseny lenne óriási küzdelem lenne,de ez tenisz mérkőzés.

A két lány nem is oly régen csapat össze salakon nevezetesen a Billie Jean King Kupán. Ebből fogok kiindulni a mai mérkőzéssel kapcsolatba is.

Az egy csapásból lett sztár Emmának azért sokat kell dolgoznia a stabilitáson,de ilyen fiatalon ez természetes. A US Open megnyerése utáni eufória őt is elvitte kicsit,mert a teljesítménye a siker után alulmúlta a várakozásokat. Érdekes,hogy juniorként se játszott tulajdonképp salakon felnőttként meg csak az elmúlt hetekben,de a formája most kezd a tengerentúlon látottakra leginkább hasonlítani. A stílusa és a játéka egyértelműen adaptálható a vörös borításra.

Ellenfele a cseh lány sose volt az a salakmágus. Hiszen egyszer Isztambulban elődöntőzött,de ezt leszámítva két meccsnél többet aligha nyer egy tornán ezen a felületen. Rendkívül magas lány és szeret az alapvonalról játszani azonban vannak hiányosságaiés a női Davis Kupán látottak alapján nem sok jóval kecsegtet számára ez a mai összecsapás.

Tereza nagyon keményen üti a labdákat alapvonalról fonákkal és tenyeressel egyaránt,de hamar belehibázik. Ha mozgatják nem ízlik neki egyáltalán. Raducanu ellenben fantasztikusan mozog a salakon. Kiválóan védekezik és képes azonnal támadást indítani még kiszorított helyzetből is amire csak a legjobb salakosok képesek. Valamint a legnagyobb gyengesége Martincovának az,hogy fejben gyenge. A kulcs momentumokban rendre megremegett a keze és ő rontott bele. Kétlem,hogy ma másképp lenne. Biztos mély nyomot hagyott benne a két hete kapott vereség. A brit már tudja mire számíthat így talán könnyebb dolga lesz mint legutóbb.

Raducanu, Emma - Martincova, Tereza: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp