Az osztrák kupadöntő várhatóan nem fog túl sok izgalmat magában foglalni. A Salzburg már fordulókkal a vége előtt behúzta a hazai bajnokságban az újabb bajnoki címét, így a legutóbbi Sturm Graz elleni meccsen még a vereség is belefért nekik. 60 perc után ott a teljes középpályáját lekapta Matthias Jaissle kis pihenőt biztosítva nekik, ezzel is készülve erre a fontos találkozóra. A szezon utolsó téttel bíró meccsén biztosan legjobbjukat fogják nyújtani ami nagyon rosszul sülhet el a Ried szempontjából. Rossz emlékeik vannak a vendégeknek a legjobb osztrák csapat ellen meccsekről hiszen általában nem is egy góllal szoktak alulmaradni, de az utóbbi időkben volt itt 6-1 és 7-1 es Salzburg siker is. A hazaiak tehát kíváló formában, magabiztosan szinte teljes kerettel várhatják a mérkőzést, ellenben a "vendégekkel" akik a kupamenetelést leszámítva pocsék szezont futnak.

A osztrák bajnokság alsóházában folytatták a küzdelmeket miután az alapszakaszban éppen hogy lemaradtak a playoffról, 7.helyen zártak. A rájátszásban viszont olyannyira elvesztették a fonalat hogy három fordulóval a vége előtt már a 12 csapatos mezőny utolsó előtti helyén állnak és már a kiesés szele is fenyegeti őket. Nem tudnak meccset nyerni négy forduló óta, így a jövőhét közepén rendezett Altach elleni meccs rendkívül nagy jelentőséggel bír majd hiszen egy vereség esetén egy pontra megközelítené őket a sereghajtó.

Kár is ezt tovább ragozni, minden téren sokkal jobb a Salzburg. A Ried az első pár kapott gól után hamar elengedheti ezt a találkozót ami nem is biztos hogy rossz gondolat hiszen szombaton sorsdöntő meccs elé néznek ahol mindenkire 100%os állapotban lenne szükség.

Tipp: 4-0

Red Bull Salzburg - Ried: Red Bull Salzburg által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp