Zajlanak még Madridban is a Masters küzdelmek, ahol a z elődöntőknél járnak a férfi teniszezők. Ám a héten a kvalifikációval az olasz fővárosban, Rómában is megkezdődnek a Foro Italicon a küzdelmek az újabb 1000 -es tornán.

A selejtezőben igazi salak spílerekkel is találkozhatunk, ilyen a magyar származású, de a szerb színeket választó Györe Laci is, aki már olyan szinten van a szemcsés felületen, hogy ezeket az erőpróbákat megszokta oldani.

Az ausztrál Kokkinakis személyében pedig olyan vetélytársat kapott, aki ugyan tud salakon is jó teljesítményt nyújtani, de egyértelműen nem ez a felület élvez nála elsőbbséget és a mostani salakos idényre úgy fordult az ausztrál, hogy még egyetlen meccsel sem melegített rá a lassabb változatára a tenisznek.

Kokkinakis még sosem indult el a Foro Italicon, azért ez is érdekes tény, hogy 26 évesen az ATP ranglistáin rendre ott lévő játékos egyszer sem tett még próbát, még ha nem is salakot szerető játékosról beszélünk.

Györe Lacinak viszont most is elmegy a salakos nyitánya. Marokkóban, Marrakechben elődöntőig menetelt, ahol például Musettit is verte két sima szettben. Monte Carlóban két kört ment és csupán a későbbi győztes Tsitsipas verte, míg Belgrádban a világelső Djokovic ellen volt reális esélye a győzelemre, ám a Djoker faktor végül megállította őt.

A szerb-magyar ezeket az első kvalis feladatokat magabiztosan szokta kezelni, szerintem a nulla salakos meccsel érkező Kokkinakis ellen sem lesz probléma a továbbjutás kiharcolása, könnyed két szettes Györe sikert várhatunk.

Kokkinakis, Thanasi - Djere, Laslo: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp