Madridban már az elődöntőket rendezik a mai nap, a hazai kedvenc a világelsővel találkozik, bitang jó meccsre számíthatunk.

Meddig lehet ezt még fokozni? Alcaraz meccsei után mindig ez a kérdés jut eszembe, mert ahogy játszik, az valami egészen elképesztő, nem mellesleg megint megdöntötte világranglista helyezését, jövő héten már a hatodik helyen lesz a 19 éves spanyol. A Monte-Carloban, Kordától elszenvedett meglepetés veresége óta nem talált legyőzőre salakon, legyőzte Tsitsipast, és Nadalt is, és amilyen tempóban játszik reális esélye van legyűrni Djokovicot is. Nadal ellen nagyon lesimázta az első szettet, aztán a másodikban aláfordult a bokája, ápolni is kellett, azt hittem ott kakukk lesz neki, de már most olyan erős mentálisan, hogy áthidalta a 6:1-es második szettet, és gyakorlatilag simán behúzta a döntő szettet is. Nagyon ültek a gyors alapütései, jó ütemben ejtett, jó ütemben ment fel a hálóhoz, ha hozza ma is ezt a teniszt, akkor Djokot is veri.

Djokovicnak ugye érdekesen alakul eddig a szezonja, elég sok helyről kitiltották a covid miatt, ez mindössze a negyedik tornája, össze-vissza 11 meccset játszott a szezonban, míg Alcaraznak ez a mai lesz a harmincadik. Salakon azért eléggé megszenvedett mindenkivel, Belgrádban mindenki lopott ellene szettet, Madridban pedig csak két meccse volt, Monfilst és Hurkaczot is verte kettőben, de Alcaraz most egy kicsit más tészta lesz.

Djokovic is messze van a top formától, ha Nadal ellen a mikor ha nem most volt a kérdés, akkor Djoko ellen is ez lesz. A publikum biztos, hogy Alcaraz mellett áll, a tegnapi teniszével Novak is verhető, nálam ez is Alcaraz siker.

Djokovic, Novak - Alcaraz, Carlos: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp