A Ligue 1 utolsó három fordulójára érkezve mind a Bajnokok Ligája helyekért, mind a kiesés elkerüléséért nagy csaták várhatóak. Jelen összecsapás az utóbbi kérdésben érdekelt.

A Bordeaux jelenleg 35 forduló után a 19.helyen áll négy egységgel lemaradva az osztályozós helyen álló 18. St. Etienne mögött. Nem túlzás tehát állítani hogy az utolsó esélyük lesz a mai arra hogy megmaradjanak a bennmaradási esélyeik amihez a hat meccse nyeretlen Angers éppen ideális ellenfél. Mégsem a győzelemre, hanem inkább szerintem a gólokra érdemes itt rámenni, hiszen a Bordo meccsein aligha szokott ebben hiányt szenvedni az ember. Ahhoz képest hogy utolsó előtti helyen állnak elég jól termelnek Hwangék. 47 gólt vertek amire az utolsó tíz csapatból rajtuk kívűl csak a Montpellier volt képes. A probléma viszont a védelemben keresendő hiszen 85(!) gólt kaptak ami kegyetlenül sok. A három védős felállás nem igazán jövedelmező, de ezen már aligha fog változtatni Guion mester, mostmár ugyanis csak a győzelem elfogadható amihez minél több gólt kéne szerezni ugyanis a példa mutatja aligha bízhatnak a hátsó alakzatukban...

Az Angers sem lehet teljesen nyugodt hiszen csak négy pont előnyük van a 18.helyezett előtt. Elég kiábrándító formában vannak hiszen hat meccse nem győztek (0-3-3), de vélhetően már megússzák a dolgot ha egy-két pont még becsúszik a tarsolyba. Mohamed-Ali Cho letöltötte eltiltását illetve a másik támadó Stephane Bahoken felépült a sérüléséből így tovább erősödhet a csapat támadójátéka, az előzetes hírek szerint mindketten a kezdőben kaphatnak helyet.

Egy korai gólt várok az első félidőben, nincs mire várnia a vendégeknek, majd bármilyen eredménnyel is fordulnak a csapatok félidőben újabb gólok várhatóak.

Angers várható kezdő11:

Mandrea; Ebosse, Traore, Thomas; Lage, Fulgini, Bentaleb, Doumbia; Boufal; Cho, Bahoken

Bordeaux várható kezdő11:

Costil; Guilavogui, Marcelo, Ahmedhodzic; Kwateng, Onana, Adli, Mangas; Dilrosun; Ui-Jo, Niang

Tipp: 1-2

Angers - Bordeaux: Gól mindkét félidőben - Igen/Nem tipp