Folytatódik a Roland Garroson a női kvalifikáció a második nappal, de még az első forduló befejező mérkőzéseivel.

Az első próbáját, megmérettetését tévő török Ipek Oz remek rajtot vett idén. A szűkebbre szabott kemény pályás idénye utn (ahol sikerült elérnie egy manacori ITF torna finálét), salakra lépve szárnyakat kapott, a FED Cupban a hazáját képviselve a mostanság kiváló ütő kedvében lévő, jelenleg első számú magyar játékosunkat Bondár Annát is sima két szettben mosta le a pályáról 6:4,6:4 arányban, míg egy bő hete a svédországi Bastadban sikerült tornát nyernie, úgy hogy az öt fellépésén mindössze egy szettet bukott, azt is egy tie-breakben. Megállapítható, hogy a töröknek remekül sikerült a hangolódása és okosan egy hét pihenőt, készülést hagyott az RG kvalifikáció előtt, tehát tudatos készülés folyik a teamjénél és sikerre készül, ami a főtábla elérését jelentené esetében.

Riválisa, egy olyan ukrán lány lesz, Snigur személyében, aki gyors, kemény pályás játékos. Az elmúlt két évben is alig próbálkozott a szemcsés felületekkel, 2020 -ban 0/2, tavaly 1/2 -es mérleggel zárta a szűkre szabott idényét. Múlt héten meglepő módon három meccset hozva, egészen az elődöntőig ment Saint-Gaudensben, de igazán kemény ellenfele nem volt, rendre ő számított a bukik favoritjának, végül a svájci In-Albontól kapott ki.

Nálam egyértelműen a tipikus salakos játékkal rendelkező török Oz a favorit, Snigurnak szerintem a múlt héten elfogyott a puskapora, a pihent török pedig okos teniszével szétforgácsolhatja, elütésekre kényszerítheti majd a gyorsabb tempóhoz szokott ukrán ellenfelét.

Oz, Ipek - Snigur, Daria: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp