A szezon vége felé közeledve már csak annyi kérdés adott az Egyesült Arab Emirátusokbeli Arabian Gulf League-ben, hogy mely együttes végez a második és melyik a harmadik helyen. Igazából az egyik kieső együttes kiléte még ismeretlen, de kötve hiszem, hogy az Al-Oruba csapata három forduló alatt ledolgozná négy pontos hátrányát.

A hazai együttes a tizenegyedik helyen áll a tizennégy csapatos első osztályban, és már biztos bent maradó az együttes. 6-4-13-as mérlegük van, ehhez képest a gólarányuk annyira nem rossz, 32-44. Nincsennek jó formában, igazából a gyenge mérlegük ennek köszönhető, hiszen november 7 óta van temérdek vereségük, azelőtt elég tűrhetően szerepeltek. Azóta az időszak óta mindössze három győzelmük van, az pedig édes kevés, mázlijuk, hogy van két gyengébb csapat náluk. Ritka, mikor megússzák egy kapott góllal, ma is erre hajtok.

Az AL Jazira a Bajnokok Ligája-selejtezős helyekért megy így a szezon végén, ez pedig nagy mértékben rányomja majd a bélyegét a találkozóra. A hazaiak amúgy is gyenge formában vannak, simán benne van, hogy leadják az esélyesebb és motiváltabb vendégeknek a találkozót.

A két együttes legutóbbi hat egymás elleni találkozóján négy alkalommal is rúgott legalább két gólt az Al Jazira, de az igazság az, hogy minden alkalommal megvolt a három gól is.

Azt gondolom, hogy benne van a mérkőzésben az, hogy simán nyernek a vendégek, főleg így a szezon végén. Legutóbb csúfos vereséget szenvedtek a már bajnok Al Ain gárdájától. Az az 5-0 azt jelentette, hogy a tavalyi bajnokot letaszítják a trónjáról, és ismét újabb bajnokot avatnak. Érdekesség, hogy a 2012/2013-as szezon óta nem volt olyan, hogy egy együttes két egymást követő évben is bajnok legyen. Az akkor a mostani idény bajnoka, az Al Ain volt.

A tippem az, hogy nyernek a vendégek.

Khorfakkan - Al Jazira Abu Dhabi: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp