A szerdai napon a férfiak versenyében is a kvalifikáció második körét kezdik meg a Roland Garroson.

Egy olyan párharcot választottam, ahol az eléggé friss GS élményekkel rendelkező kazah játszik egy Grand Slam selejtezőben csak most életében első alkalommal induló argentin teniszezővel.

A kazahsztáni tenisz ékköve Timofei Skatov az utóbbi időben nagyon gyors ütemben fejlődött. Tavaly előtt még az ITF "massza" sorozatos megpróbáltatásain gyűrte magát, de annyira sikeresnek bizonyult, hogy hipp-hopp a challenger mezőnyben találta magát és mivel tavaly elődöntős és döntős szereplésekkel bizonyított újból, így mostanra a TOP200 -on belül találja magát, ami alapból Grand Slam kvalifikációt jelent. A salak számít egyértelműen a kedvencének, ennek ellenére januárban élete első GS tornáján az Australian Openen felküzdötte magát a kvaliból a főtáblára, Grenier, Sweeney és Elias testén keresztül. A főtáblán Gombos Norbi ellen esett ki, de ellene is lopott azért egy szettet.

A mai ellenfele az argentin Rodriguez Taverna lesz, aki szinte csak Dél-Amerikában üti a labdát, tavaly jött át csupán Portugáliába két verseny erejéig, ott egy első fordulós illetve 16 közötti búcsú jutott számára osztály részül. Vannak olyan dél-amerikai játékosok akik egyszerűen más kontinensen nem találják az igazi játékukat, vagy időre van szükségük az akklimatizálódáshoz, ilyen lehet Taverna is.

Ugyan a rossz passzban lévő szlovák Horansky ellen sikerült a fordítás az első selejtezős körben, ám Skatov remekül felkészülve nyitotta a Garrost, Krugert belepasszírozta a salakba 6:1,6:0 -val. Ez nem a véletlen műve, a még mindig csupán 21 éves kazah nagy tehetség és ezt szerintem az argentin ellenfelének is bebizonyítja a szerdai programban.

Rodriguez Taverna, Santiago Fa - Skatov, Timofei: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp