A Roland Garros kvalifikációban is egyre élesedik a helyzet. A második kör sikeres megvívása azzal kecsegtet, hogy egy körre kerüljön az illető a főtáblátó és elérje aktuális vágyálmai beteljesülését. Valakinek ez reális cél van akinek csupán vágyálom. A női selejtezőből kiválasztott meccsemen tömören így lehet összefoglalni az esélyeket.

A svéd tenisz univerzális játékosokat termel, de ha egy név jut eszünkbe egyből Björn Borgot említjük, aki salakon alkotta legnagyobbakat. Női vonalon sem véletlen, hogy Mirjam Björklund is szemcsésen érzi otthonosan magát, tavaly 18/10 - es mérleget produkált és idén is erősen pozitív a mérleg a 9/3 -al. Orlandoban április végén ráadásul tornát is sikerült nyerni Mirjamnak.

Az első kvalis meccsén a mindig veszélyt rejtő spanyol Lazaro Garciát sikerült két breakeltszettben kikugliznia.

Ehhez képest a most érkező ausztrál ellenfél könnyebbnek ígérkezik.

Az ausztrál tenisz sosem a salakos menőkről szólt, a gyors illetve füves borításokra szakpsodtak.

Így van ezzel Lizette Cabrera is, aki ugyan az első körben könnyedén verte a megilletődött hazai francia Dartront, sima két szettben, de salakon alig van szereplése és a tenisze sem kimondottan salak specialista játék. Ellenben mai ellenfelével.

Az elmúlt négy évben összesen rendelkezik 5/12 -es mutatóval, ellenben Björklund igazi salakos játékos.

Nálam teljesen evidens, hogy a skandináv lány képes lesz a játékával ízekre szedni az ausszi kolléganőjét és sileresen kerül egy lépcsőfokra az RG főtáblás szerepléstől.

Cabrera, Lizette - Bjorklund, Mirjam: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp