Elérkeztünk a Roland Garros idei selejtezőjének utolsó lépcsőfokához, ahhoz a lépéshez, ami a kvalisoknak a főtábla elérését jelenti, sokaknak pedig itt életük eddigi legnagyobb lehetőségét, azt, hogy első alkalommal kerüljenek oda a legjobbak közé Grand Slam tornán, mégpedig saját önerejükből elérve.

Piros Zsombor 2017 -ben megnyerte a junior Australian Open, ám utána nem sikerült szépen egyenletesen fejlődni, az eredmények elmaradtak és megrekedt a TOP400-300 körül. Tavaly azonban Noszály Sándorral nagyon egymásra találtak, a munka gyümölcse pedig beérett és a pozsonyi Challenger döntő óta látványosan halad felfelé Zsomi.

Idén a salakos Challengereken két negyeddöntős szereplés, Splitben pedig döntő, ahol fel kellett adnia az O'Connell elleni finálét.

A selejtezőt lebilincselően meggyőző magabiztossággal kezdte. A szebb napokat látott Sam Querrey ellen brillírozott 6:2,6:2 -vel, de a jobb passzban lévő Gerasimovot is két breakelt szettben a breakeket végig víve, sima két szettben pipálta ki.

Most kell megugrani azt a bizonyos szintet.

Ugyanúgy a portugál Nuno Borges is erre készül, neki sem sikerült még a GS főtábla. Voltak remek eredményei, számos Challenger döntőt játszott, idén Barlettán tornát nyert.

Ám a május kezdete óta kevésbé meggyőző és a selejtezős meccseit is akadozva sikerült csak vennie. Fabbiano ellen is bukott szettet, a középsőt és szerdán a brazil Meligenivel is alaposan megszenvedett, két tie-breakes felvonást is magába foglaló három szettes ütközet során.

Két a nagy lépést megtenni kívánó játékos feszül egymásnak, én bízva Piros remek formájában és magyar szurkolóként azt mondom ez a főtábla most össze kell, hogy jöjjön, meg van az erő és az önbizalom, meg kell ezt csinálni! Mikor, ha nem most! Hajrá Zsomiiii!

Piros, Zsombor - Borges, Nuno: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp