Az Ausztrál FFA Cup selejtezőjéből ma egy mérkőzést rendeznek, méghozzá az NSW Football 5.fordulójában.

A Blacktown Spartans a mérkőzés egyértelmű esélyese, ennek megfelelően a szorzók a béka feneke alatt vannak. A hazai együttes az NPL NSW 2-beb szerepel a csapat, ami az állami liga második vonalának felel meg. Ott a tizenkét csapatos bajnokság hetedik helyét foglalják el, eddig nem túl acélos támadójátékot játszva.

Ezzel szemben a kupában eléggé meggyőzőek voltak, az előző körben idegenben 5-1-re nyertek a mai ellenfelükhöz hasonlóan szintén alacsonyabb osztályú Sidney CBD ellen. A Blacktown csapatánál kiemelkedő utánpótlásmunka folyik, mind férfi, mind női szempontból. U13-tól felfelé majd minden korosztály megtalálható a csapatnál, mind férfi-, mind női vonalon.

A vendégek a Hills Premier League-ben szerepelnek, és legutóbbi találkozójuk igen gólgazdagra sikerült. 3 -3-as végeredménnyel zárult a találkozó a Kenthurst ellen, azt megelőzően 3-1-re végeztek egy másik bajnokin. A kupa ötödik fordulójában 4-2-re verték a Fairfield cspatát, azt megelőzően pedig a Doonside Hawks csapatát 4-1-re.

Mindkét együttes sok gólos kupa mérkőzéseken van túl, szerencsére van gól bőven a találkozóikon. A két csapat között bőven van tudásbéli különbség és úgy gondolom, ez a találkozón majd kiütközik. Sok gólt várok, igazából minden attól függ, hogy melyik arcát mutatja a hazai együttes. Ha az előző fordulós teljesítményt hozzák, akkor meglehet az öt gól, amihez reményeim szerint a vendégek ia hozzátesznek majd.

A tippem az, hogy lesz legalább öt gól a mérkőzésen.

Blacktown Spartans - Castle Hill RSL Rockets: Gólok száma - Felett/alatt tipp