Az elmúlt nyolc évben már harmadik alkalommal került összesorsolásra a két együttes, mindhárom alkalommal már az 1.fordulóban. 2017-ben és '19-ben is felkészülési találkozót játszottak egymás ellen, elmondható tehát, hogy eléggé felpörgött az egymás elleni történelmük.

A Brodd a 3rd Division 3.csoportjában szerepel idén is, ani azt illeti, egész jól. A második helyen állnak a tabellán, viszont botrányosan gyenge támadójátékot produkálnak, hiszen 4-1-1-es mutatójuk mellé egy 8-3-as gólarányt tudnak felmutatni. Legalább a védekezésük a helyén van.

A Bryne a Obos Ligában szerepel, ami a másodosztálynak felel meg. Két osztálynyi különbség van a két csapat között, ami azt eredményezi, hogy hatalmas favorit a vendég együttes. Mondjuk ott elég gyengén teljesítenek, 7 forduló után három pontjuk van, és 7-13-as gólarányuk. Nem sűrűn fognak idén még egy olyan találkozót játszani, ahol igazi gólfesztivált rendezhetnek, ez a mostani ilyen. Ki kell használják, remélem élni fognak a lehetőséggel.

Mint írtam, ez már az ötödik mérkőzésük lesz, kivétel nélkül mindet a Byrne nyerte. 2-0, 5-1, 4-0 és 6-2 volt az egymás elleni eredményük, vagyis egy találkozót leszámítva mindig megrúgták a mai is szükséges három gólt. Azt gondolom, hogy jó eséllyel bőven átlépik majd ezt a hármas határt, lehet a vége akárt 5 vagy 7 is. Tényleg csak a vendégek hozzáállásától függ a kimenetel.

Ugyan ellentétes a két csapat formája, azonban fontos kiemelni, hogy két osztálynyi különbség van a csapatok között. Véleményem szerint ez benne van a mérkőzésben, hogy rúg legalább 3 gólt a Byrne.

Brodd - Bryne: Bryne által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp