A szezon elején vélhetően bárki elfogadta volna a lipcsei csapatból a Német Kupa győzelmet, azonban így a szezon végén kijelenthetjük, hogy csalódás ez a szezon. Nem tudom, hogy a bajnoki negyedik hely vagy az Európa Liga kiesés az, ami rosszabb a csapat számára.

A Freiburg elrontotta a szezon végét, amibe a Bajnokok Ligája indulás került, így csak az EL maradt a számukra. A hatodik hely azt jelenti, hogy az Európa Liga csoportkörébe jutott Sallai Roland együttese, így a győzelmen kívül más motivációja nincs a csapatnak. Szerencséjükre, hiszen így nem nyomja a csapat vállát a nemzetközi indulás terhe, elég lesz az, hogy első kupagyőzelmére hajt az együttes. A csapat egyébként még soha nem nyert semmit, a legjobb eredményük a Bundesliga 2 megnyerése és a feljutás, az viszont többször is előfordult.

A Leipzig is nagyot ment idén, köszönhetően az edzőváltásnak. Mondjuk így is csalódás, hogy a dobogóról végül lecsúsztak, illetve, hogy kiestek az EL-elődöntőjében, de ez az ő dolguk. Ha viszont most elbuknák a Német-Kupa döntőt is, akkor tényleg nagyon gyenge szezonzárás lenne, így nem lepne meg, ha edzőváltást eszközölnének.

A bajnokságban mindkét alkalommal 1-1-es döntetlent játszottak, de meglepne, ha harmadjára is ezzel az eredménnyel érne véget a találkozó.

A döntőtől kemény mérkőzést várok, illetve azt, hogy főleg a vendégek akarata érvényesül majd. Gólfesztivált sem várok a csapatoktól, de tartom annyira jó csapatnak a vendégeket, hogy behúzzák a találkozót. Egy-egy villanás is eldöntheti a mérkőzést, abban pedig jobbak a vendégek, hiszen Nkunku, Andre Silva, Dani Olmo vagy éppen Szoboszlai is nem egyszer mutatta már, hogy még a legvégén is bennük van a gól.

SC Freiburg - RB Leipzig: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp