Létrejötta az álommeccs Párizsban, a Roland Garroson, viszont az elmúlt években azt szokhattuk meg, hogy erre az összecsapásra a döntőben kerül sor, most viszont már a legjobb nyolc között néz farkasszemet a két gigász.

Djokovicnak érdekesen alakul ez a szezon, az év elején azért elég sok helyről lett kitiltva a covid igazolvány hiánya miatt, ezért is lehet az, hogy csak 21 mérkőzése van idén május végéig. Döcögősen is indult a salakszezon Djokonak, Monte-Carloban első körös vereség Davidovich Fokinától, majd Belgrádban bár eljutott a döntőig, minden meccsén bukott egy szettet. Aztán Madridban már alakult a tenisze, Alcaraz egy őrült meccsen verte az elődöntőben. A formaidőzítés viszont bomba lett, Rómában már szettveszteség nélkül verte a mezőnyt, pedig bika sorsolása volt, és most jelenleg ugyanez a helyzet a Garroson is. Négy tükörsima meccs, alig több, mint nyolc órát töltött a pályán, szinte frissként érkezik a második hétre.

Nadal egy bordatörésből tért vissza Madridban a salakszezonra, amit azóta megspékelt egy lábsérüléssel is Rómában, amivel állítólag már régebb óta együtt él, így viszont azért nehéz két hetet végigtolni a legjobbak ellen. Az első három kört Rafa is simán átvészelte, viszont a legjobb nyolc közé jutásért egy őrült ötszettes meccsen kellett legyűrnie a kanadai Auger-Aliassimet. Majd négy és fél órás menet volt, kizárt, hogy ezt ne érezné meg két nap múlva, főleg, hogy csak este végzett a spanyol, aki már több, mint 11 pályán töltött óránál tart ezen a GS-en. Nem is tűnik úgy, hogy bombaformában lenne, magához képest elég sok hibával játszik, ami eddig belefért, de Djoko ellen nem biztos, hogy bele fog.

Furcsa ilyet írni Nadalról, aki már 13 alkalommal nyerte a Garrost, de ennek a meccsnek így most itt nagyon nem ő az esélyese. Az előző körben átélt ötszettes, és a sérülések miatt nálam ez most egy elég sima Djoko sikernek néz ki.

Djokovic, Novak - Nadal, Rafael: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp