Cardiffban dől el az utolsó európai, Katarba szóló VB-jegy sorsa. A orosz invázió miatt csúsztatták júniusra Ukrajna mérkőzéseit, akik négy napja Skóciát múlták felül a Hampden Parkban meggyőző játékkal 3-1 -re.

Wales azonban jóval keményebb dió és ők az utóbbi két Európa-bajnokságon is részt vettek. A Roby Page vezette sárkányok, ha tét meccsről van szó és pláne hazai cardiffi fellépésről alaposan összeszedik magukat, nem véletlen, hogy 2018 novembere óta őrzik hazai pályás veretlenségüket.

Wales még márciusban letudta azt a kört, amit az ukránok most teljesítettek, ők akkor a masszív Ausztriát gyűrték maguk alá 2-1 -re, de szintén magabiztosan.

Most a fél világ Ukrajnának szurkol, de Wales otthon saját, hazai szurkoló biztatására számíthat, egy igen kiélezett kilencven, de akár 120 percre is készülhetnek a mérkőzést megtekintők. Skócia védekezése ezer sebből vérzett, korábban is, de a walesiek sokkal keményebben, zártabban játszanak a hátsó alakzatot tekintve.

Ukrajnát látható módon összekovácsolta a mostani helyzet, a játékosok Glasgowban igazi csapatként működtek. Yaremchuk és a többiek is harciasabbak voltak, mint korábban, hol van már a két évvel ezelőtti Nemzetek Ligája sorozat, ahol az A csoportban péppé verték őket a nagy riválisok.

Ez egy teljesen új történet, az utolsó lépést kell megtennie, mindkét félnek, ami nem lesz egyszerű és én azt mondom itt is bőven megvan a lehetőség a túlórára. Ám én a hazai pálya és a biztos walesi védelem miatt a számomra "könnyebb" 1X irányába mozdulnék el a mai meccset és VB jegyeket jelentő összecsapás kapcsán.

Wales - Ukrajna: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp