A Nemzetek Ligája mostani kiírása igen érdekesre sikerült eddig, elég csak arra gondolni, hogy mekkora meglepetést okozott hazánk válogatottja Anglia ellen. De ott van még a tegnapi bolgár-grúz meccs vagy a hollandok meglepően sima győzelme Belgium felett.

Nagyon sok együttes számára ez a sorozat csak egyszerű bohóckodás, afféle barátságos mérkőzések sorozata. Igen ám, de nem mindegy, hogy ez melyik divízióban történik. Ez a találkozó a D Liga 1.csoportjának egyik mérkőzése, ahol a két együttes mellett még Andorra és Moldova szerepel.

A csoportelső fordulójában Lettország 3-0-ra nyert Andorra ellen, míg Liechtenstein odahaza kikapott Moldovától 2-0-ra. Így az élről várhatja a lett válogatott a találkozót és bevallom, nagyon meglepődnék, ha nem rúgnának ezen a találkozón is legalább hármat.

A liechtensteini válogatott továbbra is botrányosan gyenge, amit az egyik felkészülési mérkőzése mutat a legjobban. Tavaly egy barátságos mérkőzés keretein belül Feröer öt gólt rúgott nekik, de idén márciusban még ezt is sikerült túlszárnyalják. Cape Verde, azaz Zöld-foki szigetek nem kevesebb, mint hat gólt rúgott nekik semleges pályán, pedig még San Marino is megúszta ellenük két kapott góllal.

A hazaiak nagy esélye ez a mostani kiírás, véleményem szerint nagyon jó eséllyel feljutnak majd a sorozat mostani kiírása után. Ez egy olyan találkozó lesz ma, amikor akár minden összejöhet a hazai együttesnek és történelme egyik legsimább győzelmét is arathatják, ami egyébként 1942-ben egy 8-1 volt Észtország ellen. Ha nem is nyolcat, de szerintem egy öt gólt simán rúghatnak a nagyon gyenge Liechtenstein ellen.

Lettország - Liechtenstein: Lettország által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp