Az UEFA Nemzetek Ligája "C" Divíziójának 4. csoportjában Grúzia ma nagy lépést tehet a csoport elsőség felé, hisz azt a Bulgáriát fogadják, akiket a razgradi odavágón alaposan helyben hagytak (2:5). Akkor egy kifutott eredménynek is tűnhetett a sok lőtt góljuk, viszont azóta Észak-Macedóniát is lesimázták (0:3) Willy Sagnol legényei, ezért mostanra már szinte elvárás lett velük szemben, hogy nyerjenek egy közönségszórakoztató sok gólos meccsen. Én nem helyezek rájuk nyomást, ezért megelégszem egy duplázással egy olyan támadószekciótól, amelyben egy Magyarországon is jól ismert támadó szerepel.

Kezdjük a sort mindjárt vele, az az Budu Zivzivadze-val, aki Sagnol támadósorának alappillére. Gibraltár ellen szándékosan nem játszatta Willy barátunk a tavaszi szezonban szárnyaló Vidi(?)-Újpest(?) üdvöskéjét, viszont a komolyabb csatákban elképzelhetetlen nélküle a kezdő 11. Ezt eddig két góllal hálálta meg Budu és szent meggyőződésem, hogy mai is tevékenyen kiveszi majd a részét a támadósoruk eredményességéből. Mellette Khvicha Kvaratskhelia is kiváló formát mutatott eddig a sorozatban a 3 lőtt góljával és 2 gólpasszával. Mostani formaidőzítésük miatt úgy gondolom, hogy az általam várt duplázást simán lehozzák egy kellően motiválatlan Bulgária ellen.

Nem mondok újat vele, ezer sebből vérzik a bolgár foci és igazából semmi nem utal arra, hogy ebből záros határidőn belül ki tudnának lábalni. A válogatott a legutóbbi hét mérkőzésén nyeretlen maradt, majd a fentebb említett grúzoktól elszenvedett 5-2-es vereség után lemondott posztjáról Jasen Petrov szövetségi kapitányuk. A beugró Georgi Ivanov sem tudott érdemben segíteni, mert a csoport leggyengébb csapatánál, a Gibraltárnál csak egy soványka 1:1-re futotta az erejükből. Ha mindez nem lenne elég, tegnap közlekedési balesetet szenvedett a válogatottat szállító autóbusz Tbilisziben úgy, hogy a balesetben a bolgárok 29 éves középpályása, Todor Nedelev koponya- és agyi sérülést szenvedett. Ilyen előjelek után maradjunk annyiban, hogy az is nagy szó lesz, ha megússzák tisztes vereséggel ezt a túrát.

U.i.: Közben az egyik kolléga megelőzött ezzel az opcióval, ezért húztam egyet a határon.

Grúzia - Bulgária: Grúzia által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp