A London Queens Clubban sajátos hangulatában készülhetnek a játékosok az egyre jobban közeledő, két hét múlva már "dübörgő" Grand Slam eseményekre.

Janson Brooksby 21 évesen első alkalommal teszi tiszteletét a versenyen, ahogyan a szerb Filip Krajinovic is.

A fiatal amerikai tavaly robbant be igazán a legjobbak közé, hirtelen. 2019 -bn is meglepte a nagyközönséget a US Openen azzal, hogy a 2. körig ment teljesen ismeretlen, tejfeles szájúként, megverve Thomas Berdychet is, aztán a 2020 -as szezont teljesen kihagyva tudott robbantani a tavalyi esztendőben. Főleg a newporti döntőig menetelése maradt meg bennem füvön, ahol döntőzni tudott, extra játékkal, látványos megoldásokkal, ezek az emlékek nagyon beleégtek az agyamba, igazi füves, gyors pályát kedvelő játékosról beszélünk az esetében.

A múlt héten Hertogenboschban De Jongot két szettben megoldotta, ám a furmányos Gaston kifogott rajta, nem volt kellően koncentrált az amerikai. Ebből is tanulva várom azt, hogy itt Londonban már jobban figyel és a meglévő remek füves játéka mellé mentálisan odatéve magát az első körben könnyebb sikert is arathat.

Ugyanis Krajinovic nincsenek sikerélményei a gyep teniszről, minden szezonban egy-egy fellépése akadt, 2016 -tól nézve négy esztendőben próbálkozott. Három évben egy meccseket játszott mind bukta, egyedül 2019 -ben volt három fellépése, akkor Klizant tudta elkapni a Boodles bemutató tornán, de igazi füves tét meccsről nincs győzelme az elmúlt hat évben.

Úgy vélem a nagyobb lendület és a füves teniszhez közelebb álló játékstílusa az amerikainak két szettes könnyedebb sikert hozhat a konyhára.

Brooksby, Jenson - Krajinovic, Filip: Játék hendikeppel - Hendikep tipp