Az u20-as Junior Női Kézi-vb folytatódik! Szerdán minden csapat bemutatkozott, voltak jó és kevésbé jó meccsek, pozitív és negatív meglepetést okozó csapatok. E kettő nem okozott számomra meglepetést, pont azt hozta, amit vártam. Japán gyakorlatilag automatikus résztvevő volt itt a vb-n, a saját kontinensán skippelte a kvalis tornát, akárcsak Dél-Korea, de ettől még a vb-n részt vehetnek. Nem is okoztak csalódást a japán lányok, Szlovákia ellen 29-17 arányban nyertek, gyakorlatilag simán sikerült behúzni a pontokat a 2. félidőre elfogyó Szlovákai ellen. Bár a meccset nem láttam, akárhogy vadásztam streamekre, a hivatalos oldalon valami geoblokking van, máshol meg nem sikerült streamhez jutni... Több meccs élő fogadásra ki sem kerül, szóval a 'kiszolgálás' nem az igazi, de legalább a tippek eddig jöttek.

Japán vélhetően a szokásos stílusban játszik, gyors, jól cselező labdaügyes lányok, akik bármilyen pici rést megtalálnak, és gól-gól gól egymás után.

India a hollandok ellen 46-18-ra kapott ki, papírforma. Nem nagyképűség, én ilyen 20-ra tettem Indiát, a hollandokat 40-50 közé. Ma ugyanezt várom, csak Indiától 20 fölött. Azért a hollandoknál vannak nagyon magas lányok, Japánnál ez nincs így. Így az egyébként nem annyira vak indiai lányok képesek lesznek átlőni a japán falat, ez máris egy plusz opció, plusz, 2-3 gólt is jelenthet India részéről akár félidőnként. Amit észrevettem, hogy a felnőtt szinthez képest itt a passzív jelzés jóval később jön. Amelyik meccseket sikerült nézni, (a magyarokét végig), Egyiptomnak pl. volt simán több másfél perces támadása passzív jelzés nélkül. Engedték kombinálni, játszani őket, ami valahol érthető, csak ugye fogadásügyileg nagyon nem mindegy overnél, hogy másfél percig csak passzolgatnak, vagy végigfut két akció... Viszont Japán is gólra törő játékot nyomat, India szintén, így megint azt mondom, amit mondtam tegnap, ez biza 60+ gólos meccs.

Japán U20 nők - India, U20 (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp