A Queensland Lions csapata egy igazi "ausztrál rapszódia". A bajnokságban szinte lehetetlen legyőzni őket, szárnyalnak, menetelnek az NPL finálé irányába, aztán jön az Ausztrál Kupa, és képesek kikapni attól a csapattól 4-2-re, akiket pár nappal korábban péppé vertek, 7-0-ra győztek le.

Mert mi is történt a kupában? A Brisbane City csapatával kerültek össze a 64 között. Azzal a Cityvel akiket 7-0-ra vertek három nappal korábban a bajnokságban. Nem győzöm ezt hangsúlyozni: szó szerint feltörölték a Cityvel a padlót, büntetők, alázós gólok (persze a City a meccs elején kapott egy piros lapot, ami megpecsételte a meccs sorsát).

A City pedig fogta magát, és odab@aszott nekik egyet. A kupában az első játékrészben még csak csipkedte a Lionst a City, elhúzott két góllal, de ez még nem túl nagy előny a Lions ellenében. Aztán a Lions a második játékrészben fokozatot kapcsolt, és sorra jöttek a helyzetek. Szépítettek, de a City egy gagyi góllal megint csak két gólosra növelte az előnyüket, aztán megrúgták a negyediket is a kitámadó Lions ellen. Végül hiába szépített még a Lions, és hiába nyomott úgy, hogy szinte felborult a pálya, ez bizony égés volt. Látni kellett volna az edzőjük képét a meccs végén, olyan savanyú volt a faszi, mintha citromba harapott volna. Becsületükre legyen mondva, gratuláltak a Citynek, hiszen történetükben először jutottak a legjobb 32-be.

Szóval most megint visszatérnek a bajnokságba. Itt pedig a Gold Coast Knights lesz az ellenfelük. Az a csapat, amelytől a bajnokságban az egyetlen vereségüket könyvelték el: 6-3-ra kaptak ki hazai pályán! Az egy nagyon durva meccs volt, fél órán belül kaptak a Lovagoktól egy ötöst.

Most látok esélyt a visszavágásra: a Lionsnak jött egy pofon a Brisbane City elleni kupameccsen, és volt egy korábbi pofonuk a Knightstól is a bajnokságban. Itt szerintem megint záporozni fognak a gólok, a legalább öt találat simán meglehet, amire a szorzó több, mint csábító.

Gold Coast Knights - Queensland Lions: Gólok száma - Felett/alatt tipp