Nem tudom, pontosan hányszor írtam már le, de a Breidablik csapata nálam az izlandi Paks. Illetve a tavalyi Paks, amikor szórták a gólokat.

Ugyanis a szezonban eddig játszottak 5 Ligakupa meccset: mindegyik over 2,5 lett, egyszer nem lőttek csak három gólt. Aztán elindult a bajnokság, ahol 11 meccset játszottak, ahol 10 mérkőzésen játszottak over 2,5-et, és ebből 7 alkalommal over 3,5-et. Brutális számok, és a brutális számok mögött tényleg foci van!

Legutóbb sajnos csak az első félidőt tudtam nézni a bajnokijukból, amikor is a KR Reykjavikot tépték cafatokra (4-0). Legalábbis az eredmények alapján. Ugyanis már jeleztem akkor a meccs előtt, hogy ez a háromnapozás azért elég megterhelő tud lenni, és bizony én látok már védelmi hibákat. Nos, ezek a védelmi hibák a KR ellen abszolút előjöttek. Szerintem sokkal jobban játszott az ellenfelük, megvolt a letámadásuk, a Breidablik csak pillázott. Aztán jött egy középpályás labdaszerzés, és egy kamu büntető, ami totálisan átalakította a meccset, mert a Breidablik simán hozta a félidő 2-0-t. A második játékrészt nem láttam, de el tudom képzelni, mi zajlott: futás, lövés. Futás, lövés.

Szóval én látok hibapontokat a Breidablik védekezésében, amit bizony egyre gyakrabban fognak kihasználni.

Egy kupameccs annyiban sajátos, hogy kissé felforgatott csapatok léphetnek pályára, ráadásul a Breidablik jövő héten csütörtökön utazik Andorrába, és Konferencia Liga selejtezőt játszik. A hétvégén egy könnyedebb bajnoki vár rájuk, mivel a sereghajtó látogat hozzájuk, de vélhetően lesznek pihenő játékosok.

Tuti, hogy az Akranes csapata ezt ki tudja használni. Sajnos a mindkét csapat lő gólt opció oddsa a béke popója alatt van, szóval valami mást kell találni. Szerintem a Breidablik akkora formában van, hogyha megkapja a gólját, akkor is meg tud újulni. Én látom most a vendégekben három találatot, hiszen az első osztály második leggyengébb védelme lesz a kupaellenfelük. A bajnokságban 5-öt rúgtak nekik, a Ligakupában hármat. Szerintem ez a három megmaradhat a kupára is!

ÍA Akranes - Breiðablik: Breiðablik által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp