Nagyot küzdött Dalma az első körben, de csak legyűrte az ausztrál Inglist három szettben. Ezt megelőzően egy bő héttel pedig felnőtt karrierje egyik legjobb eredményét vitte véghez azzal, hogy megnyerte az Ilkleyi füves ITF tornát.

Ám azt is láthatjuk, hogy közvetlen a Wimbledon előtti remek füves teljesítmény nem hozza magával a sikeres GS szereplést is. Ezt pont a most szembe jövő szlovén Juvan bizonyította, aki az elmúlt hetekben nagy menetelést bemutató (két tornagyőzelem és egy elődöntő) brazil Haddad Maiat verte meglepetésre szintén három szettben, a döntő szettet sima 6:2 -vel behúzva.

Látva Gálfi Dalma nyögvenyelős 1. fordulós sikerét és Juvan a döntő szettben szárnyaló játékát, sajnos , meccs előtt reálisan nézve nem sok esélyt adok a továbbjutására, olyannyira nem, hogy érdemesnek találtam erre a meccsre a szlovénra írni az előzetest.

A magyar lányok feljövőben vannak. Bondár, Gálfi, Udvardy is, ám mindegyikük a kisebb tornákon domborít nagyobbat, ér el részsikereket. A legnagyobb rendezvényeken, rendre elhullanak. Öröm, hogy itt van a második körben Dalma és Udvardy Panna is, de a realitás azt mondja, hogy holnapra már nem marad versenyben versenyzőnk sem a fiúk sem a gyengébbik nem képviselői között.

Juvant 2019 -ben egy FED Kupa meccsen elkapta már Dalma, ám ez a wimbledoni Grand Slam torna, ahol a mentális tényezők is számítanak és ebben bármilyen sajnálatos kimondani, a mi versenyzőink most nem tartoznak a világelithez..

Egy szorosabb első szett után egy könnyedebb másodikban várom a szlovén fél továbbjutását.

Galfi, Dalma - Juvan, Kaja: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp