A mai napon a hölgyek felső ágán is megkezdődnek a küzdelmek a 32-es táblán. A mai napra kiszemelt találkozó a Quinwen Zhang – Elena Rybakina összecsapás.

A kínai lány óriási menetelést produkált salakon még Swiatektől is elcsípett egy szettet. Ez viszont füves torna. Két felvezető tornán is játszott,de mindkettőn első körös zakó lett a vége. Pedig a sorsolás kegyeltjeként verhető ellenfeleket kapott. Itt Wimbledonban első körben Stephens verte,de nem játszott jól egyikőjük sem. A kínai ráadásul gyenge százalékban ütötte be az első szervákat ami ezen a borításon hatalmas luxus. Az amerikai break labdát sem volt képes hárítani ami füvön elég rossz mutató. Minnen ellen viszont jól ment Zhangnak. Kevés hibával lehozta a találkozót,a belga viszont töménytelen mennyiségű hibát gyártott.

Ellenfele Rybakina viszont évek óta jól szerepel ezen a borításon. A játéka neki is eléggé döcögött mármint önmagához képest a felvezető tornákon,de itt Wimbledonban már összeszedett játszik. Első körös ellenfélnek nehéz feladat várt rá az amerikai személyében aki füvön gyenge ranglista helyezése ellenére rendkívül veszélyes. Rengeteg adok kapok volt a találkozón,igazán közönség szórakztoató összecsapásnak lehettek szemtanúi a nézők. Ahol fejben dőlt el leginkább a mérkőzés hiszen a kulcs pillanatokban Elena odatette magát és ez hozta meg számára a győzelmet. A második körben a torna döntős,Grand Slam bajnok Anderscuu várt akit szintén két játszmában lerendezett a kazah.

A mérkőzés abszolút favoritja nálam a kazah aki kellő rutnnal rendelkezik a kínaihoz képest.

Qinwen Zheng - Rybakina, Elena: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp