Gyorsan elszaladt ez a torna hiszen ma a női elődöntőket rendezik. A második találkozó sokkal kiélezettebb csatát hozhat,mint az első. Nevezetesen Elena Rybakina és Simona Halep összecsapása.

Bármennyire is furcsa,de ha végiggondolom a román elődöntője nagyobb meglepetés,mint a kazahé.

Hiszen borzasztó formában volt az elmúlt időszakban és semmi jel nem utalt arra,hogy a 2019-es Simonát láthatjuk az elkövetkezendő két hétben. Saját bevallása szerint is elbizonytalanodott és elvesztette a magabiztosságát. Ritkán szoktam játék feletti tippet játszani,de szerintem van benne érték.

Ha megnézzük a két játékos útját az elődöntőig egyértelműen látszik,hogy a kazahnak hatványozottan nehezebb sorsolása volt. A román Badosán és Flipkensen kívül nem találkozott olyannal akinek jó eredményei vannak erről a borításról. Rybakina az 5 meccsből egyetlen egy ellenfele volt Zheng személyében aki gyenge füvön és ráadásul egyetlen egy szettet veszített mindezidáig. Amikor nem játszott jól akkor is megnyerte a meccset,mert az amerikai és a kínai ellen sokat rontott mégis két szettben továbbment.

Ezzel szemben a román ellenfelei esetében árnyaltabbnak érzem a képet.A 16 között,Badosa nagyon rosszul játszott,majd a negyeddöntőben Anisimova súlytalan volt,mintha ott se lett volna ami nem Halep érdemeinek köszönhető.

Az eddig látottak alapján kétlem,hogy a kazah 6 játékot ne tudna összehozni a román ellen. Jól adogat Rybakina és a lehetőségtől eddig sem roppant össze pedig korábban sose járt ilyen magasságokban. A kazahnak ha nem fut át a fején,hogy Grand Slam döntős lehet akkor simán megnyerheti a meccset.

Rybakina, Elena - Halep, Simona: Játékok száma - Felett/alatt tipp