A mai skandináv kínálatot nézegetve nem tudtam szó nélkül elmenni a svéd címvédő Malmö szombat délutáni bajnokija mellett, ugyanis fogadási szempontból rendkívül érdekes szorzókkal rukkoltak elő számunkra a bukik.

Ugyebár tudjuk, hogy az Allsvenskan egyik legismertebb, s az utóbbi években legeredményesebb együttese a Malmö FF. A kék-fehérek tavaly visszahódították bajnoki címüket a Djurgardentől, s idén ismét a Bajnokok Ligája selejtezőjében mérettetheti meg magát Milos Milojevic legénysége. Korábban, amikor volt időm tüzetesebben követni a svéd pontvadászatot, feltűnt, hogy a Malmö rendre gyengébben kezdi a szezonok elejét, pláne amikor nyár közepén több sorozat kapcsán terhelés alá kerül a klub.

Most sincs ez másként, hiszen a ligában egyelőre az ötödik pozícióban tanyáznak, s ahogy megkezdődött a BL-selejtező szakasz már jött is egy nem kalkulált vereség a frissen feljutó Sundsvall otthonában (1:2). Mindemellett a fiaskó mellett a Vikingur Reykjavik elleni hazai odavágó a BL-ben sem sikerült fényesre. Ola Toivonenék ugyan legyőzték 3:2-re az izlandi bajnokot, ám az eredményt tekintve úgyis szoros lett a befutó, hogy a malmöiek az első fél órát leszámítva végig emberelőnyben játszottak az egész meccsen!

Összegezve tehát messze nem tűnik sétagaloppnak a hét közepén esedékes izlandi visszavágó, ami biztosan messze elsőbbséget élvez majd a mostani, Varberg elleni bajnoki előtt!

És itt jön az a pont, ahol talán foghatóak a bukik által kiadott oddsok! Természetesen a fentiektől eltekintve én is aláírom, hogy a párharc favoritja a hazai pályán egyébként idén kiválóan szereplő Malmö. Az is mellettük szól, hogy a Varberg pocsék formát mutatott a közelmúltban, s nem igazán sok tényező szól amellett, hogy itt most be tudják húzni bomba-meglepetésként a három pontot. Viszont ha megnézzük, hogy a kiscsapat az utóbbi szezonokban rendre borsot tudott törni a Malmö orra alá, illetve Milojevic bizonyára tartalékolni fog a Vikingur elleni visszavágóra, akkor bizony ez a kötelező győzelemként elvárt párharc már messze nem lesz piskóta.

Véleményem szerint a Varberg számára már az iksz is megfelelő lenne most, így minden bizonnyal erősen defenzív szellemben lépnek pályára, míg a Malmö szerintem azzal is bőven elégedett lenne, ha egy 1:0-lás sikerrel letudhatnák ezt a bajnokit, aztán minden szempontból a BL-selejtezőre koncentrálhatnának.

Úgy vélem, hogy a hátuk közepére nem kívánják most ezt a párharcot, így a motiváltabb együttes a Varberg lehet, akik oldalán a bődületesen magas kimeneteli szorzók révén komoly értékeket találhatunk, melyek közül én +1.5-ös határon a hendikep sikerüket célzom meg. Benne van akár a két gólos malmöi siker, ugyanakkor ezen a szorzón a fentiek tükrében ezt a tippet nem tudom, s nem is akarom otthagyni a piacon.

Malmö FF - Varbergs BoIS: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp