A Getafe csapata is megkezdte a felkészülési időszakát, akik ma az első edzőmérkőzésüket játszák az angol Championshipben szereplő Preston North End ellen.

Igen korán, már délelőtt játszik egymással a két együttes, méghozzá a klubhoz közeli Campoamorban. A Getafe Murciában van edzőtáborban, amely egy órára található a mérkőzés helyszínétől. A Preston Alicantéban tartózkodik, és ott készül a mérkőzésre, amely találkozót egyedül

Sean Maguirre hagyhatja ki, aki a Bamber elleni felkészülési találkozón szenvedett sérülést.

A Getafe csapata az előző szezonban a 15.helyen végzett, így nem csoda, hogy a csapat gőzerővel dolgozik az együttes megerősítésén. Nemrég bejelentették a klub legújabb nyári igazolását, Duartét, akit a Granadától szereztek meg. Érkezett előtte Portu illetve Yokuslu, valamint több játékos kölcsönszerződése is lejárt, így ők visszatértek az együtteshez. Több távozó is volt a spanyoloknál, rengeteg játékos távozott a kölcsönszerződése lejártával, illetve két játékosukat értékesíteni is tudták, ebből a Napolihoz távozó Mathias Oliveirát valahogy pótolniuk kell najd. Az előző szezon legjobban teljesítő játékosa, a török Enes Ünal pedig több, európai nagycsapat közül válogathat, nagy kérdés, hogy ő marad-e esetleg.

A Preston második felkészülési találkozóját fogja ma játszani, július 2-án játszottak a Bamber Bridge ellen és nyertek 3-0-ra. Elég nagy volt a jövés-menés a Preston csapatának háza táján, több peremember is távozott a szezon végeztével. Kérdéses, hogy mennyiben fogja befolyásolni ez a csapatot, hiszen március óta 12-en távoztak az egyesülettől, és még csak ezután fog beindulni az átigazolási időszak. Az előző szezonban a középmezőnyben zártak, nagy kérdés, hogy merre fog elmozdulni a tizenegyedik helyről a Preston.

Jobb csapatnak gondolom a spanyolokat, akik ha akarnak, akkor rúghatnak egy két-három gólt. Az angolok nekem a Bamber ellen sem voltak túl meggyőzőek, persze gondolom takarékoskodtak is az energiával rendesen.

A tippem az, hogy a spanyol időjáráshoz jobban szokott Getafe jobban teljesít majd a korsi időpont ellenére is. Legalább két Getafe gólt várok a mérkőzésen.

Getafe - Preston North End: Getafe által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp