Megismétlődik a tavalyi World Matchplay döntője, ugyanis idén a negyeddöntőben újra összekerült egymással Wright és van den Bergh. Rendkívül hosszú meccsek már ezek, 16 nyertig megy legalább (ha megvan a két leges különbség). Két nagyon jóban lévő játékos csap össze az első negyeddöntőn, ahol én a skót győzelmére voksolok.

Igazából 2 jó meccsen van túl Wright, természetesen nem az elmúlt tornákon megszokott nyíllal dobál, de nála ez mit sem számít, Razma ellen bőven elég volt a 97-es átlag amit hozott, hogy Ratajski ellen egy nagyon komoly meccsen jusson tovább. Ott már azért jött a 103,5-ös átlag, kiszálló 40%-on, tömeg is teljesen rendben volt. Hasonlóan szoros lehet a mai meccs is, de Wright világbajnoki címe óta bírja ezeket a szitukat és nem szokott gondot okozni neki egy-egy fontosabb meccs.

Dimitri egy bemelegítésnek sem mondható első körös meccsen van túl, ahol szép 100-as átlagot hozott, majd a mostanában jó formában lévő osztrák ellen azért már picit nehezebb dolga volt, de ott sem izzadt meg túlságosan. Alapvetően remek játékra képes, de sokszor be tud ragadni 90 környékére is, ami azért ma este kevés lesz.

Idén még nem találkoztak egymással, tavaly a már említett döntő kiemelendő, ahol hiába hozott 101-es átlagot a belga, közelében nem volt Wrightnak. Én a mai meccsen is valami hasonlót várok, vagyis Wrighttól egy remek játékot, amire nem nagyon lesz válasza Dimitrinek. Mindketten nyertek már nagy trófeát, de a rutin is azért Wright oldalán áll és ha jól megy neki a játék, nem hiszem, hogy sok kérdés lesz a meccsen.

Wright, Peter - van den Bergh, Dimitri: Match Odds - Mérkőzés tipp