Ismét egy olyan felkészülési mérkőzés, ahol van esély a gólokra. Az Udinese és a Bayer Leverkusen csapata is Ausztriában edzőtáborozik, és nem az első edzőmeccsüket játszák.

Az Udinese nekem a tavalyi szezon kellemes meglepetéscsapata volt a Serie A-ban. Nem az a színtelen-szagtalanfoci jellemezte őket, mint sok-sok éven át, hanem mintha az Alberto Zaccheroni-féle látványos foci elevenedett volna meg. Decemberben kirúgták Gottit, megbízott edzőnek kinevezték Cioffit, és vele megindultak fölfelé. Látványban és eredményben is. Mégsem maradhatott Cioffi, hanem jött helyette a nyáron Andrea Sottil.

Sottil pedig kiváló választás erre a stílusra. Korábban a Pescara és az Ascoli az irányítása alatt hasonló focit játszott. Tehát inkább támadó focit toltak, ami egy Serie B-ben bátor dolog.

Épp ezért nem is kellett átalakítani a keretüket nagyon, apróbb csiszolások zajlódtak eddig: jött Beto Portugáliából a csatársorba, a Veronától Udogie a védelembe, Jaka Bijol Moszkvából és nagyjából ennyi. Távozó még ennyi sem volt: Mamadou Colulibaly elment Salernóba és Jens Strygen Larsen Törökországba. Szóval a keret állandósága is azt jelzi, ez az irány maradhat az idei szezonra is.

A nyári felkészülésük jól zajlik: az Union Berlinnel 3-3-as kiváló meccset toltak, míg a szlovén Ilirija ellen könnyed 3-0-al végeztek. Nesterovski pedig hatalmas formába került: a szlovéneknek mesterhármast lőtt, a németeknek pedig két gólt eresztett meg. Ha valahol lehet fogadni az ő góljára, akkor ne tétovázzatok, pakoljátok.

A Bayer Leverkusen előrébb tart a felkészülésben, mert jön a DFB-Pokal meccsük az Elversberg ellen, azután pedig belecsapnak a lecsóba a Borussia Dortmund elleni bajnokival. Náluk még kevesebb változás volt, ugyanaz a foci jellemzi őket most is, mint az előző szezonban. A Panathinaikos elleni edzőmeccsük 0-0-al zárult, de azt a meccset 17:00 órakor kezdték, és az első félidőben a melegtől még nem tudtak mozogni a játékosok. A második játékrészben már több nagy helyzetük is volt, megnéztem a meccs összefoglalóját.

A mostani meccset 18:00 órakor kezdik, tehát pont egy órával később. Ez azt jelenti, hogy nem lesz már olyan forróság, így nagyobb mozgás várható a pályán. Szerintem az első félidő két góljára adott szorzó ezért jó lehetőség.

Udinese - Bayer Leverkusen: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp