Az elődöntőket rendezik a mai napon Atlantában. Töménytelen mennyiségű amerikaival indult a torna,de az általam gorcső alá vett ágon nem maradt egy sem. Hiszen Ilya Ivansha és Alex Di Minaur játssza az első párosítást.

A fehérorosz mind a három találkozóján 3 szettre kényszerült és az első meccse sikerült a legkönnyedebbre pedig az se volt egy egyszerű történet. Hiszen Halysnak kiosztott egy 6-0-át,de a második szettben rendkívül dekoncentrált volt,mert az első lehetőségét kihasználta a francia és lebreakelte,majd a szett végén két break labdája volt Ilyának,de egyikkel sem élt.

A második fordulóban a szebb napokat megélt Johnson várt rá aki nem jelent nagy kihívást véleményem szerint jelenleg bármelyik top80-as játékosnak,de rosszul kezdett a fehérorosz és így hiába ugrott a játéka színvonala a 2-3.szettben egy két órás menetbe keveredett. A negyeddöntőben is két órás csatára kényszerült Ivansha ahol az amerikai Paul hiába játszott dinamikusan fizikailag felőrölte őt a fehérorosz.

De Minaur az első körében azaz a legjobb 16 között könnyen vette az akadályt Ducworth ellen. A negyeddöntőben viszont óriási csatára kényszerült Mannarinoval amelyből végül győztesen került ki. Szerintem inkább előnyére válik ez a kiélezett meccs hiszen így is két győzelem elég volt az elődöntőhöz és kemény pályán hosszú idő után először ezen a héten játszik az ausztrál.

A fehérorosz képtelen a folyamatosan stabil játékra ezért kétlem,hogy két szettben pont az ausztál győzné le,amennyiben pedig döntő szettre kerül a sor boritékolható a veresége,mert ki fog ütközni a kondíció különbség. Ivansha játéka szinte kizárólag a tenyereseire épít és nem egy dinamikusan mozgó játékos ezért az ausztrál könnyedén előnyére fordíthatja a mérkőzést:Valamint a hálónál is sebezehető.Sok mozgatással és fonák oldali támadásokkal nem lehet gond a kissé robotos fehérorosz legyőzése.

Ivashka, Ilya - De Minaur, Alex: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp