A tegnapi Paks-meccs mutatta meg igazán, mit is jelent Bognár György személye. Nélküle ez a Paks egy középszerű csapat, amit nem is lehet igazán szimpatikusnak tekinteni, mert olyan jellegtelen focit játszanak. Bognár György adta hozzá a Pakshoz azt, amit látványnak és izgalomnak, ezáltal szimpatikusnak találtunk oly sok időn át.

És most ez a Bognár György átment az MTK-hoz, szeretett klubjához, ahol újra megcsinálhatja azt, amit igazán tud. A Verebes mester által kitalált totális focit, aki jóval megelőzte a Klopp és Nagelsmann féle gegenpressinget. A felkészülés során szerintem tökéletesen hozta a csapat azt, amit Bognár kitalált. Sok gól, béna védekezés, izgalmak, letámadás, gyors labdafelhozatal. Amin jót röhögtem, hogy nincs büntetőrúgója a csapatnak, mert ahogy néztem, három alkalommal is hibáztak: Futács, Németh és Bognár is kihagyta. Az összes felkészülési meccsük összefoglalóját megnéztem, ugyanazt láttam, mint anno Pakson: gólhelyzetek minden percben, kapufák, ziccerek, ordas nagy védelmi hibák. Ez kell nekem, én megvettem ismét!

Azt olvastam egy másik helyen, hogy a Szeged nem változott, mivel nem volt nagy játékosmozgás. Hát hogy a fenébe ne lett volna nagy játékosmozgás: távozói oldalon ott van mindjárt Horváth Krisztofer, akit a kölcsönadó csapata, a Torino FC várt vissza. A Videotontól kölcsönben ott játszó Csoboth Kevin is visszatért csapatához, ahogy Kovács Milán a Vasashoz és Debreceni Ákos a Pakshoz. Nem hosszabbították meg Pejovic Danilo és Bencze Márk szerződését. Érkezett: Vaits Marcell (NAC – kapus), Könczey Márk (Fradi II – védő), Gera Norbert (Honvéd II – jobbhátvéd), Pintér Ádám (DVSC – winger), Kovács Gergő (DVSC – védő), Tóth Bence (Vasas – védő), Sipos Szabolcs (DVSC II – védő), Micsinai Miklós (Budafok – kp), Bíró Bence (Pécs – cs 37 meccs 6 gól), Szakály Dénes (MTK – kp), Szilágyi Zoltán (Vasas – védő) és Szatmári Lóránd (Vasas – cs). Jött egy új csapatmenedzser: Germán Tamás és egy új edző: Alekszandar Sztevanovics. Erre azt mondani, hogy ne lett volna mozgás és átalakulás, butaság.

Az új Szeged játéka még nem ismert annyira, de Sztevanovics ezt szeretné elérni: „A szurkolók látványos támadásokat, szép gólokat és kreatív egyéni megoldásokat várnak. Nem szabad ugyanakkor megfeledkezni a védekezés szerepéről sem, hiszen az teremti meg a kellő stabilitást. Ötvözni szeretnénk a kreatív futballt a kombinatív játékkal. Kiemelném, hogy a futball egyik legfontosabb eleme a védekezés és a támadás közötti átmenet. Ezen szempontok alapján készítjük fel a játékosokat a következő idényre. Röviden: attraktív és eredményes játékkal szeretnék előrukkolni. Úgy vélem, a játékosállomány alkalmas erre a feladatra!”

A felkészülés végén pedig ezt nyilatkozta: „Továbbra is fejlődnünk kell a játék bizonyos elemeiben, mint például a védekezésben. Azt tapasztaltam, hogy fontos pillanatokban néhány játékos könnyen elveszíti a koncentrációját. Ezen mindenképpen változtatnunk kell!”

Tehát hiányos védekezés Szegeden, az MTK-nál pedig góltermelés ezerrel! Ebből bizony csak gólok lehetnek.

MTK Budapest - Szeged: Gólok száma - Felett/alatt tipp