Hol van már az ezredforduló, amikor a Hertha Berlin a Bajnokok Ligájában vitézkedett a Barcelona és az AC Milan ellen. Király Gabiért és Dárdai Paliért szurkolhattunk akkor, az internet hiánya mellett a televíziót vizslatva, a sat1 hétvégi fordulóját nézve.

Elmúltak azok az idők és ki kell jelenteni a német főváros színe már nem a kék és fehér, hanem határozottan a piros uralja, a Köpenick városrész a futball központja Berlinben.

harmadik szezonját kezdi az Union Berlin a Bundesligában és rögtön a városi derbivel nyitják a szezont.

Tavaly a két fellépés mindegyikét behúzták a pirosak a Bundesligában, a Forstereiben 2-0, míg az olimpiai Stadionban 4-1 -es kiütéssel nyertek, ráadásul volt egy Német DFB Pokal kupa meccsük is, ahol szintén az "Olümpia Stádiumban" örülhetett egy 95. perces gólnak köszönhetően 3-2 -vel a továbbjutásnak az Urs Fischer dirigálta Union.

Az előjelek most is a hazai Schäfer András által is fémjelezte Unionnak kedveznek. A felkészülés egyértelműen nekik sikerült jobban, a Hertha ellenben utolsó négy felkészülési fellépésén nyeretlen maradt, az angol túrán kikapott a Derby Countytól 0-1, Nottingham Forrestől 1-3, a West Bromwichtól pedig 1-2 -re.

Magath bent tartotta a Herthát az osztályozón, de elhagyta a csapatot, neki ennyi elég volt, a feladatát amire szerződött teljesítette, most Sandro Schwarzé a felelősség, az, hogy próbálja a veszély zónán kívül tartva a csapatot bent tartani, nehéz lesz...

Nyitánynak rendkívül kellemetlen ez a meccs a Herthának, a hazai pálya az Unionnál csak forralja az erekben a vért (jó értelemben), ami egy újabb városi rivális elleni diadalt eredményezhet a Bundesliga szombati első játéknapján!

1. FC Union Berlin - Hertha BSC: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp