Az idei évben mindkét együttes az Oberliga Niederrhein bajnokságban szerepel, köszönhetően annak, hogy az Uerdingen az előző szezonban kieső helyen zárt a Regionalliga Westben.

Az Uerdingen csapatánál hatalmas jövés-menés volt, gyakorlatilag a teljes csapatot lecserélték. Nem kevesebb, mint 19 új játékos érkezett, és 19 távozott. Nagyon sok játékosnak szimplán felbontották a szerződését, ők a mai napig is klub nélkül vannak. Érdekesség, hogy több játékos is érkezett a Regionalligából, bár szinte nagyon amatőr játékosok is jöttek, mondhatni megyei sokadik osztályból (például a támadó Yeboah). Nagyon kiváncsi vagyok, hogy mire megy majd ezzel a kerettel a hazai együttes, ugyanis a felkészülési mérkőzéseken egész jól szerepeltek, egy alkalomtól eltekintve. Mondjuk a Preussen Münster elleni találkozót nem venném ide, az rögtön az első mérkőzésük volt, és nagy különbség van jelenleg a két csapat között. Azóta csak egy, a Konigsdorf elleni találkozó az, ahol mehetett volna jobban is a játék, a csapat 2-1-es vereséget szenvedett. Legutóbbi mérkőzésük elég biztató volt, az 1.FC Mönchengladbachot 6-0-ra verték, 5-0-ás félidő után, igaz egy nagyon gyenge ellenfél ellen.

A szezonra felkészült az Uerdingen csapata, így bizakodva várhatják az idei szezont. Jó esélye van a csapatnak arra, hogy elcsípje az első helyet, ami a rájátszást követően feljutást érhet.

A Cronenberg ebben a szezonban is az Oberligában szerepel, az előző szezon alapszakaszát a mezőny végén zárta. Ezután a csapat a kiesés ellen küzdött, és végül egy magabiztos rájátszás után bent maradt az ötödik osztály Niederrhein csoportjában. Az ő felkészülésükről már kevesebb infót találni, csak annyit tudok, hogy egy mérkőzést sikerrel vettek, egy alacsonyabb osztályú csapat ellen.

A két csapat között nagyon nagy a különbség, ráadásul a hazai együttes visszatérne a Regionalligába. Azt gondolom, hogy a nagy játékosmozgás és a sikeres felkészülés mind jó alapot adhat nekik egy kiváló szezonra. Nem lepődnék meg, ha ezen a találkozón kiütéses hazai siker születne. A tippem, hogy legalább három hazai gól születik a találkozón.

KFC Uerdingen 05 - Cronenberger SC: KFC Uerdingen 05 által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp