A második helyezett Corinthians látogat a tizenhatodik Avaí csapatához.

A Corinthians csapata egy vesztes Libertadores kupamérkőzés után érkezik a gyengélkedő Avaíhoz. Ahhoz az Avaíhoz, akik régen, még június közepén játszottak két olyan mérkőzést, amikor pontot tudtak szerezni.

A hazai együttes odahaza nem annyira gyenge, 5-2-3-as mérlegük és 16-14-es gólarányuk van. Idegenben botrányosan gyengék, emiatt vannak épphogy a vonal felett. A csapat a leggyengébb védelemmel rendelkezik a bajnokságban, éppen ezért úgy gondolom, hogy talán most is betalálhat legalább kétszer a Corinthians.

Brazil bajnokság lévén elmondható, hogy nincs sok gól a bajnokságban, a gólátlag 2.35.

Az Avai nagyon gyengén szerepel az elmúlt pár hétben, legutóbbi hat találkozójából ötöt elvesztett. Mindössze két találkozót úsztak meg két kapott gól alatt, abból egy 1-0, egy pedig 0-1 volt.

A Corinthians sem mondhatja el magáról, hogy annyira jók lennének, hiába állnak a második helyen. A harmadik helyen állnak az idegenbeli tabellán, a mérlegük 4-2-4. Ezzel nem is lenne semmi gond, sokkal inkább a 11-16-os gólarányuk nagyon gyenge, viszont a mezőnyben csak négy együttes tud ebben a mutatóban pozítiv gólkülönbséget felmutatni.

Bőven van gyenge mérkőzése a vendégeknek idén, azonban az Avai ellen áprilisban sikerült egy magabiztos győzelmet összehozzanak. Ebben reménykedek most is, hiszen több Európát megjárt játékosa is van a vendegeknek, mint pl. Willian, Paulinho, Renato Augusto vagy épp Jo.

Azt gondolom, hogy ha szeretne a jövőhéten nyerni és ledolgozni a hátrányát a Libertadores Kupában a Cor, akkor mindenképp nyerniük kell. Kell a kellő önbizalom, hiszen elég visszafogott teljesítményt nyújtanak mostanában. Nem volt annyi rég, hogy legalább két gólt rúgott volna a Corinthians, legutóbb július 24-én az Atletico Mineironak sikerült.

Azt remélem, hogy izgalmas és hajtós mérkőzést játszik egymással a két együttes, legalább két vendég gólt várok. Hogy ez elég lesz-e majd a győzelemre, az majd kiderül.

Avaí-SC - Corinthians-SP: Corinthians-SP által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp