A kanadai labdarúgó bajnokság jelenleg a közepénél tart, a 28 fordulós alapszakasz 19.fordulójánál tart. Ez a mérkőzés az első fordulóból elhalasztott találkozó, ahol a negyedik helyen álló Atletico Ottawa fogadja a nyolcadik, utolsó helyezett Edmonton csapatát.

A negyedik helyen álló ottawai együttes ugyan ugyanannyi mérkőzést játszott mint az ötödik helyezett Valour, azonban hat pontos előnyük van velük szemben. Az első négy hely ér rájátszást, így nagy lesz a küzdelem ezekért a helyekért, viszont úgy tűnik, hogy már most eldőlt ezen a helyeken lévő együttesek kiléte. 8-5-4-es mérleggel rendelkezik az Atletico, hazai pályán viszont csak 3-3-3. Idegenben sokkal jobbak, míg az edmontoni együttes a leggyengébb, mindössze két pontot gyűjtottek idáig és 6-20-as gólarányuk van

Érdekesség, hogy az egyik győzelmét pont az Atletico Ottawa ellen aratta az FC Edmondon, az az egyetlen idegenbeli veresége az Ottawa csapatának. Ez még júniusban volt, és az ebben az érdekes, hogy nagyon jó formában várta akkor a találkozót az Atletico. Akkor tizenegy mérkőzés alatt ez volt az egyetlen vereségük. Májusban is találkoztak, akkor idegenben nyert az Atletico Ottara csapata 2-1-re, akkor egy emberrel kevesebben zárt az edmontoni csapat.

Idegenben tényleg botrányosan gyenge a vendég csapat, 2021.09.25 előtt nyertek utoljára mérkőzést. Kötve hiszem, hogy pont ezen a találkozón nyernének, annak is örülhetnek, ha pontot sikerülne szerezzenek. Amennyiben vereséget szenvedtek, mindig kaptak legalább két gólt, amikor döntetlen lett, az mind 1-1 lett. Ez öt alkalommal fordult elő.

Azt gondolom, hogy ez egy potya három pont lehet a hazai együttesnek, amennyiben komolyan veszik a találkozót. A tippem az, hogy szerez legalább két gólt a hazai csapat, ez legutóbb júniusban fordult elő hazai pályán, előtte pedig októberben. Nehéz lesz, de a gyenge vendégek matt benne van a mérkőzésben egy több gólos hazai győzelem.

Atletico Ottawa - FC Edmonton: Atletico Ottawa által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp